Potrivit reprezentantilor companiei portugheze, proiectul imobiliar va fi construit pe o suprafata de peste 100 de hectare si va fi realizat si in parteneriat cu Consiliul Judeatean Prahova, avand ca termen de finalizare anul 2012.

"Pe langa avantajele financiare rezultate din contract, la finalizarea constructiilor, 33 de hectare din suprafata ansamblului rezidential revin in proprietatea publica impreuna cu toata reteaua de drumuri si utilitati. Planul arhitectural al proiectului include si 16,73 hectare de vegetatie", a declarat administratorul Plusvag, Hernani Vaz Antunes.

Proiectul rezidential Barcanesti va cuprinde trei zone: Residential, Business si Commercial.

Citeste si:

Barcanesti Residential va fi format din blocuri compus din parter si trei, respectiv opt etaje, precum si case cu toate facilitatile, la care se adauga doua gradinte, o biserica, o banca, un centru medical, un parc si un lac, dar si locuri de joaca si zone de agrement sportiv. Barcanesti Business va include pe o suprafata de 23,5 hectare, cladiri de birouri, un hotel de patru stele, locuri de parcare, restaurante, centre de conferinte, spatii verzi si si o zona de sport si agrement.

La randul ei, Barcanesti Commercial Area va ocupa 16 hectare din suprafata totala a ansamblului si va prespune ridicarea unuia dintre cele mai mari mall-uri din Romania, prin dezvoltatorul Sonae Sierra, care are la activ constructia a alte 48 de mall-uri.

"Proiectul Barcanesti debuteaza in aceasta toamna prin ridicarea shopping centerului, pentru ca mai apoi sa continue cu ansamblurile de birouri, zonele de agrement sportiv, iar in final cele de locuinte. Pentru mall, avem toate autorizatiile de constructie necesare, iar acum suntem in faza de organizare a santierului. In 2-3 luni speram sa finalizam cu autorizatiile de constructii pentru infrastructura, urmand ca imediat sa demaram lucrarile", au mai spus reprezentantii Plusvag.