Fondul de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group din Scotia, a finalizat preluarea centrului comercial Iris din cartierul Titan din Capitala de la grupul Avrig 35, tranzactie de circa 140 mil euro, potrivit companiei de consultanta CBRE|Eurisko.
"Tranzactia se ridica la aproximativ 140 de milioane de euro. Proiectul din Titan se desfasoara pe o suprafata de teren de aproximativ 10 hectare si cuprinde primul hipermarket Auchan de pe piata locala, cu o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati, precum si un centru comercial cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati. Intregul proiect este prevazut cu o suprafata construita de 60.000 mp", a declarat Florin Tirla, Account Manager al departamenmtului Capital Markets CBRE|Eurisko.

Aceasta este cea de-a doua tranzactie pe care DEGI o incheie pe piata locala, dupa ce anul trecut a achizitionat pentru 110 milioane de euro cele trei imobile de birouri din portofoliul britanicilor de la Charlemagne Capital (Millennium Business Center, PGV Tower si Construdava).

"Aceasta tranzactie confirma previziunile consultantilor CBRE|Eurisko. Noi apreciem ca piata locala de investitii este mai putin afectata de criza imobiliara prin care trec Statele Unite ale Americii si nu numai. Tara noastra este perceputa in continuare ca piata atractiva. In contextul instabilitatii pietelor financiare internationale, anul acesta, fondurile de investitii sunt doar mai precaute. De altfel, valoarea tranzactiilor pietei de investitii din Romania raportati pentru prima jumatate a acestui an (903 milioane de euro) este doar cu putin mai mica fata de cea din prima jumatate a anului trecut (999 milioane de euro)", a afirmat seful departamentului Capital Markets al CBRE|Eurisko, Alexandra Dimofte.

Grupul de firme Avrig 35, administrat de omul de afaceri Alexander Hergan, are in derulare pe piata din Romania 17 proiecte imobiliare in orase precum Bucuresti, Constanta, Zalau, Iasi, Craiova, Piatra Neamt sau Targu Mures. Suprafata dezvoltarilor imobiliare depaseste 300.000 de mp, aproape jumatate fiind in complexuri comerciale. Valoarea proiectelor initiate de Avrig 35 depaseste 500 milioane de euro, din care mai bine de 150 de milioane reprezinta investitii in terenuri. Societatea este specializata in construirea si dezvoltarea de complexuri rezidentiale, comerciale, industriale si de birouri.

Fondul de investitii DEGI, una dintre cele mai importante companii germane de administrare a proprietatilor, detine mai multe dezvoltari imobiliare in Romania. DEGI a fost cumparat de Aberdeen Property Investors Holding care a devenit astfel unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata europeana, cu un portofoliu de aproximativ 20 de miliarde de euro si peste 600 de angajati in 12 state. Structura, numele si produsele DEGI au ramas aceleasi si dupa cumparare, iar pana in trimestrul I din 2009, DEGI planuieste investitii pe piete noi, precum cele din Rusia, China, Japonia si chiar Statele Unite ale Americii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri