Pretul mediu al garsonierelor a scazut cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel al apartamentelor cu doua camere cu peste 7% , iar cel al apartamentelor cu trei camere cu aproape 8%, potrivit monitorizarii anunturiparticulari.ro. Apartamentele cu patru camere reprezinta singurul segment care a inregistrat cresteri, preturile urcand cu 5% fata de anul trecut.
„De la inceputul acestui an, preturile apartamentelor vechi au scazut in medie cu pana la 8%. Estimam ca, pana la sfarsitul anului, preturile vor continua sa scada in acelasi ritm, fapt ce marcheaza o normalizare a pietei apartamentelor vechi din Bucuresti”, a declarat Silvia Vilceanu, General Manager anunturiparticulari.ro.

In 2008, numarul ofertelor a crescut cu aproape 35% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost scoase la vanzare aproape 20.000 de apartamente. Potrivit datelor anunturiparticulari.ro, au fost scoase la vanzare 26.886 de apartamente de la inceputul anului.

„Comparativ cu luna august a anului trecut, inregistram variatii pozitive de 25% pe ofertele de garsoniere si apartamente cu doua si trei camere. Toate aceste lucruri arata tendinta proprietarilor de a scoate la vanzare apartamentele in conditiile in care a devenit din ce in ce mai grea vanzarea unei proprietati”, a explicat Vilceanu.

Preturile apartamentelor cu patru camere au crescut cu 5%, insa situatia lor este una atipica, avand in vedere ca oferta este foarte redusa, ceea ce face ca valorile de vanzare sa varieze foarte mult de la o luna la alta, se arata in raportul anunturiparticulari.ro.

„Scaderea de anul acesta a preturilor era greu de intuit anul trecut, cand in primele opt luni preturile au crescut spectaculos. Cea mai mare crestere au avut-o atunci tot apartamentele cu patru camere - 32%, in timp ce garsonierele au avut cea mai slaba crestere, de numai 17%”, a adaugat Silvia Vilceanu.

Preturile apartamentelor cu doua si trei camere au inregistrat cresteri apropiate, de 24% si 26%. Prin urmare, cei care au investit in apartamente vechi in primele luni din 2007 vor inregistra profit la vanzare acum, in timp ce persoanele care au cumparat spre sfarsitul lui 2007 ar pierde la revanzare, arata acelasi raport.

„In conditiile in care bancile nu vor gasi solutii sa evite restrictiile de creditare care le-au fost impuse, lipsa finantarilor din piata va determina o diminuare a numarului de tranzactii, ceea ce va duce si la o scadere lenta dar sigura a preturilor apartamentelor”, a incheiat managerul anunturiparticulari.ro.

Statistica reprezinta numarul de oferte imobiliare din Bucuresti, publicate doar de persoanele particulare in toata presa scrisa centrala si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari. Numarul de oferte reprezinta suma propunerilor noi aparute pe piata, si nu reda totalul ofertelor existente.

AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet, intre 500 si 4.000 de anunturi publicate zilnic, dintre care o medie de 700 anunturi contin oferte aparute pentru prima data, fiind un instrument folosit de peste 700 de agentii imobiliare din Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri