Compania Pelican Com, dezvoltatorul complexului Atlantis Residence, negociaza achizitia unui teren de doua hectare in zona Pipera, unde are in plan dezvoltarea unui ansamblu rezidential cu 450 de apartamente, investitia totala fiind estimata la 40 milioane de euro.
"In momentul de fata, ne aflam inca in negocieri pentru achizitia unui teren de doua hectare in zona Pipera. Avem de gand sa ridicam aici un ansamblu rezidential cu450 de apartamente, investitia totala fiind de 40 milioane de euro, incluzand valoarea terenului", a declarat directorul de vanzari al ansamblului Atlantis Residence, Kutsal Durace, citat de NewsIn.


Potrivit acestuia, pretul terenul din zona se ridica la circa 2.000 euro/mp. In paralel, compania va construi pe un teren din apropierea complexului Atlantis Residence, aflat deja in proprietate, un bloc cu 45 de garsoniere si apartamente de doua camere, plus doua penthouse-uri, investitia fiind de circa trei milioane de euro.

Pelican Com are deja in derulare un alt proiect, complexul rezidential Atlantis Residence, construit in cartierul Pantelimon pe un teren cu o suprafata de 6.515 mp. Proiectul dispune de patru blocuri de 11 etaje, care cuprind 134 de apartamente a cate trei camere si doua bai, cu suprafete utile intre 101 - 123 mp si suprafete construite per apartament de 113 – 132,5 mp si o parcare subterana. Compania mai are in plan proiecte viitoare concentrate pe un mix intre spatii rezidentiale, comerciale si birouri.

"Se va investi in continuare in Bucuresti, dar si in orasele mari ale tarii. Spre deosebire de alti dezvoltatori, ariile de interes ale Pelican Com raman totusi sudul, estul si sud-estul Bucurestiului", au mai declarat reprezentantii companiei.

Pelican Com este o companie cu actionariat turcesc. O parte din actionarii Pelican Com sunt actionari ai grupului turc Gürtas, cu sediul central la Ankara, care activeaza pe piata imobiliara din Turcia din 1997, unde a construit mai multe proiecte de locuinte si comerciale. Valoarea totala a proiectelor realizate pana acum in Romania se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro.

Proiectele precedente ale companiei vin din zonele consultantei in constructii si ale activitatilor de design si proiectare.

In portofoliul Pelican Com se regasesc constructii precum Hotel Duke, situat in Piata Romana din Bucuresti, proiect ce a presupus coordonarea lucrarilor de la cumpararea terenului pana la livrarea cladirii la cheie; Hotel Yapan si centrul de afaceri Traian, proiect nefinalizat inca, pentru care s-a realizat managementul lucrarii de structura; sediul companiei franceze Colas; 16 proiecte de decoratiuni de magazine; lantul de farmacii Doina; reprezentante Samsonite, Lego, etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri