In urma tranzactiei, compania Fiege va ocupa 8.000 mp in cadrul ProLogis Park Užice, un parc de distributie situat langa autostrada D8, la doar 9 km de orasul Praga. ProLogis Park Užice beneficiaza, de asemenea, de acces la importante rute de tranzit care leaga Praga de regiunea de nord a Republicii Cehe, precum si de Germania si de portul international Hamburg.

Fiege a mai inchiriat recent alti 5.000 mp de spatii de distributie in cadrul ProLogis Park Praga D1 EST, un parc logistic cu suprafata totala de 139.000 mp situat la 11 km sud-est de orasul Praga. In total Fiege inchiriaza peste 70.000 mp in cadrul parcurilor ProLogis localizate in toata Europa Centrala si de Est, precum si in Asia.

"Noul contract de inchiriere in cadrul ProLogis reprezinta o dezvoltare importanta a strategiei noastre de distributie in Europa. Faptul ca ProLogis Park Uzice este un parc logistic creat pe criterii de dezvoltare durabila a reprezentat un factor important in luarea deciziei nostre. Localizarea sa in apropierea orasului Praga si accesul direct la autostrada D8 au reprezentat, de asemenea, factori importanti, raspunzand intocmai nevoilor noastre logistice", a declarat Willi Richter, legal executive in cadrul FIEGE Republica Ceha.

Citeste si:

Printre clientii ProLogis Park Uzice se mai numara: Transkam, spol. s.r.o. si Wincanton Republica Ceha. La 30 iunie 2008, portofoliul ProLogis din Republica Ceha consta in cinci parcuri de distributie amplasate strategic in Praga-Jirny, Praga-Ricany, Užice, Pilsen-Stenovice si Ostrava, cu o suprafata totala de aproximativ 600.000 mp de spatii aflate in proprietate, administrare si in curs de dezvoltare.

ProLogis este unul din cei mai mari proprietari, manageri si dezvoltatori de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni pe 132 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 40,4 miliarde dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 50,4 milioane mp, in 2.884 proprietati, la 30 iunie 2008.

Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.