Immoeast pastreaza fondurile obtinute din vanzari, ca masura in fata crizei financiare

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast nu va reinvesti fondurile dobandite din vanzarea unor active din Europa Centrala, ci va mentine un nivel ridicat al capitalului lichid disponibil, a declarat pentru cotidianul Wirtschaftsblatt presedintele companiei.

Immoeast, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de pe pietele emergente din Europa, a anuntat anul trecut ca va vinde proprietati in valoare de pana la 1 miliard euro in piete mai dezvoltate si ca va cheltui fondurile obtinute in piete ca Ucraina, Rusia si zona Balcanilor.

Insa directorul executiv, Karl Petrikovics, a spus ca prefera sa astepre si sa pastreze lichiditatea momentan, pentru a avea un eventual sprijin in timpul actualei crize din pietele financiare, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Lucrurile s-au schimbat fata de vara trecuta. Cum nimeni nu stie cat va persista aceasta situatie, o rezerva de capital nu este de prisos", a spus Petrikovics.

Acesta a spus ca vanzarile de active vor incepe in acest an, dupa ce Immoeast nu a reusit sa vanda nimic in anul financiar ce a inceput in mai.

"A fost perioada linistita de vara. Vom strange in acest an 800 milioane euro din vanzarea de active, pentru ca exista multi investitori pe termen lung, ce dispun de lichiditate", a mai spus acesta.

Immoeast, parte a grupului Immofinanz, detine proprietati a caror valoare ajunge la 11 miliarde de euro, pe piata romaneasca proprietatile detinute fiind evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. In portofoliul local al companiei se numara cladirea de birouri S-Park, cu o suprafata inchiriabila de 45.000 mp si Polus Center din Cluj, cu o suprafata inchiriabila de 100.000 mp.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri