Prefectul Bucurestiului impiedica dezvoltarea mall-ului Parklake Plaza

Ion Tincu, Prefectului Municipiului Bucuresti, a contestat in Instanta Certificatul de Urbanism emis de Primaria Sectorului 3 privind terenul pe care va fi dezvoltat Parklake Plaza, cel mai mare mall din Romania, a anuntat unul dintre dezvoltatorii proiectului, Caelum Development .

Motivul invocat de Ion Tincu a fost ca Planul Urbanistic Zonal (PUZ) ar fi “expirat” atunci cand au fost eliberate Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) si Certificatul de Urbanism ce afecteaza terenul.

Parklake Plaza urmeaza a fi inaugurat in aprilie 2011 si va fi situat zona de est a Capitalei, in apropiere de Parcul IOR-Titan, fiind dezvoltat de Sonae Sierra si Caelum Development.

“Orice incercari de a schimba peste noapte parametrii urbanistici ai terenului si ai zonei sunt de natura a ne aduce prejudicii financiare considerabile si nu fac decat sa se constituie in precedente abuzive fata de investitorii de buna credinta ce aleg sa dezvolte proiecte reale in Romania, tara membra a Uniunii Europene”, se arata in comunicatul dezvoltatorului.

Caelum Development a investit pana in prezent aproape 100 milioane euro in Bucuresti exclusiv pentru cumpararea terenului pe care urmeaza a fi edificat ParkLake Plaza si pentru demararea diferitelor faze de dezvoltare ale proiectului cu termen de executie in anul 2011.

“Faptul ca Prefectul Capitalei a declarat in mod public ca a asteptat pana in ultima zi (12 septembrie) sa atace aceste hotarari, desi afirma ca 'decizia o luasem cu mult inainte insa nu voiam s-o divulg pentru ca tine de strategia de aparare in Instanta’, nu dovedeste altceva decat ca investitorii seriosi, care urmeaza cerintele legale inainte de a investi bani multi in Romania, pot deveni tinta neintelegerilor dintre autoritati si, aparent, a diferentelor de interese politice”, se mai arata in comunicat.

Caelum Development este un grup de investitii privat irlandez care opereaza in sectorul proiectelor de dezvoltare imobiliara din Europa Centrala si de Est, in special in domeniul proiectelor comerciale si de birouri. Pe piata romaneasca, grupul este prezent din septembrie 2006, in ianuarie 2007 achizitionand terenul Parklake Plaza in colaborare cu Ri Investments. In prezent, portofoliul Caelum Development cuprinde 46 de proprietati (in folosire sau in constructie) in Polonia, Romania, Ungaria si Germania.

Sonae Sierra detine 48 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de 1,9 milioane metri patrati. Dezvoltatorul mai are 15 proiecte in dezvoltare si 16 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de ,21 milioane metri patrati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri