Fondul inchis de investitii din actionariatul Impact are ca unic actionar Lehman Brothers Real Estate Private Equity Europe, fondul al III-lea.

Impact a tinut sa precizeze ca falimentul a fost cerut de Lehman Brothers Holding Inc, iar celelalte companii din grup vor functiona in continuare.

De asemenea, dezvoltatorul precizeaza ca relatia cu fondul de investitii al Lehman Brothers nu este de natura comerciala, deoarece acest grup nu are vreo datorie fata de Impact.

"Chiar daca acest actionar are probleme si este declarat falit, societatea nu pierde o creanta, un contract de vanzare sau o tranzactie viitoare care sa ii diminueze din cifra de afaceri sau din Patrimoniu", mai arata comunicatul Impact.
In plus, divizia din cadrul fondului de investitii care a participat la achizitia pachetului de actiuni Impact in anul 2007 a confirmat ca nu are nicio intentie de vanzare a titlurilor.

Oficialii bancii americane de investitii Lehman Brothers au anuntat ca vor ca aceasta sa intre sub incidenta regulilor aplicate institutiilor falimentare, insa acestea nu acopera operatiunile sale de brokeraj si alte unitati detinute.

Citeste si:

Impact a afisat in primul semestru din 2008 un profit net de 14,08 milioane lei (3,8 milioane euro), in crestere cu 30% comparativ cu aceeasi perioada din 2007, pe fondul avansului afacerilor de peste doua ori

Impact Developer & Contractor Bucuresti are un capital social de 200 milioane lei (56,54 milioane euro), divizat in doua miliarde actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimei raportari, actionarii principali ai companiei sunt Dan Ioan Popp, cu o detinere de 27,96%, si Daniela Sandulescu, care controleaza 11,30% din totalul actiunilor. Julius Baer International Equity Fund are o detinere de 8,46%.

Compania are o valoare de piata de 200 milioane lei (55,25 milioane euro), corespunzatoare ultimei cotatii de 0,10 lei/titlu, stabilita la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni. Titlurile Impact se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul IMP.