GarantiBank Romania a extins cu 20 milioane euro linia de creditare pentru primele doua faze ale proiectului imobiliar Cosmopolis, pana la 50 milioane euro, urmatoarele etape ale acestuia urmand sa fie finantate din vanzarea locuintelor, a spus directorul general al bancii, Beret Icinsel, citat de NewsIn.
"Cosmopolis este unul dintre cele mai bune proiecte imobiliare din Romania, de aceea continuam parteneriatul prin extinderea liniei de creditare la 50 milioane euro pentru primele doua faze si suntem singuri ca fazele urmatoare se vor finanta singure, in urma vanzarii apartamentelor", a spus Icinsel, care a mentionat ca"piata imobiliara romaneasca are alta dinamica decat cea mondiala, din cauza nevoii de locuinte".

Investitia totala estimata pentru acest proiect - care are ca data finala de executie anul 2014 - este de circa 700 milioane euro.

Cosmopolis este dezvoltat pe un teren de 100 de hectare din Stefanestii de Jos, judetul Ilfov. Valoarea de piata a terenului este de circa 100 milioane euro, iar dezvoltatorii estimeaza ca vor realiza aproximativ 6.000 de locuinte de tip vila si apartament in sapte etape.

Prima faza a proiectului imobiliar, insumand 565 de locuinte, a fost vanduta in intregime, iar cumparatorii se vor putea muta incepand din luna decembrie a acestui an, a declarat presedintele Cosmopolis, Ahmet Buyukhanli. Acesta a adaugat ca au mai fost vandute peste 600 de locuinte din etapa a doua a proiectului, care va fi finalizata in decembrie 2009.

Apartamentele din cadrul Cosmopolis s-au scumpit cu 10-15% fata de momentul dezvoltarii proiectului (septembrie 2007), iar Buyukhanli a mai spus ca preturile ar putea continua sa creasca, in functie de piata.

Linia de creditare de 50 milioane euro va putea fi folosita de Opus Land Development, compania ce dezvolta Cosmopolis, atat ca imprumut pe termen mediu, cat si ca scrisoare de credit sau scrisoare de garantie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri