Dimri International detine trei terenuri in Bucuresti si unul in Ploiesti, acesta din urma fiind ultimul achizitionat, in urma cu sase luni.

“Avem terenuri cumparate in urma cu doi ani,cu un an si cu sase luni, insa am platit preturi duble, poate chiar triple fata de ceea ce se cumpara astazi”, a declarat Ygal Dimri (foto), CEO Dimri International.

Compania are in dezvoltare un proiect cu 3.600 de locuinte, Dimri Ghencea Allegro, amplasat in vestul Bucurestiului, pe Prelungirea Ghencea, ce va fi livrat in trei etape, pana la sfarsitul anului 2013.

“In primele doua faze ale proiectului, ce reprezinta 1.108 de apartamente, vom investi aproximativ 135 milioane de euro. Pentru ca este primul proiect in Romania si nu ne-am construit inca o imagine pe aceasta piata, preturile vor fi mai scazute fata de cele ale pietei: 1.100 euro/mp”, a afirmat Ygal Dimri.

Dimri International mai are in plan constructia a circa 1.100 de locuinte pe un terene de 50.000 mp in Pipera si a altor 550-600 de locuinte, pe un teren de 26.000 mp in Ploiesti. Tot aici, va dezvolta 10.000 mp de spatii comerciale, investitia totala fiind estimata la 60-70 milioane de euro.

Suntem in mijlocul unor negocieri si pentru alte terenuri pe piata locala, deoarece Romania abia acum a intrat in corpul Euro si credem ca, pe termen mediu si lung, terenurile vor continua sa se scumpeasca, pana cand vor ajunge la nivelul celor din regiune”, a adaugat CEO Dimri International.

Citeste si:

In opinia sa, acesta este un moment prielnic pentru achizitii, deoarece orasul si tara sunt la inceputul dezvoltarii, in special pe segmentul rezidential, si preturile vor mai creste.

“Nu credem in criza sau stagnarea pietei. Ca dezvoltator, cand vii intr-o tara, nu poti sa te uiti doar la graficul local: daca este crestere sau descrestere. Din contra, vad in incetinerea de acum o oportunitate pentru a cumpara si alte proprietati”, a enuntat Ygal Dimri.

Presedintele Dimri International a afirmat ca Romania va ajunge la nivelul Cehiei peste trei-patru ani, in prezent, pe plan local, nivelul de constructie fiind mai redus comparativ cu multe tari din Europa de Est.

Romania va ajunge precum Cehia in trei-patru ani. Acolo preturile sunt mai ridicate, insa sunt stabile si nu exista astfel de fluctuatii. Daca ma uit la Romania, atunci preturile vor mai creste si inca mult”, a incheiat Ygal Dimri.

Dimri International este filiala Y.H. Dimri Construction & Development Ltd., fiind infiintata de catre Ygal Dimri in urma cu doua decenii in Israel. In mai 2004, Y.H. Dimri a devenit o companie publica, cu acțiuni la Bursa din Tel Aviv, in prezent avand 30 de proiecte in 12 orase din Israel si altele in curs de dezvoltare in Romania, Georgia si Cehia.

Dara Domina este compania exclusiva de marketing imobiliar pentru proiectul Dimri Ghencea Allegro, deruland proiecte de marketing in Israel incepand din anul 1996.