Compania britanica Equest Balkan Properties va aloca aproximativ 45 milioane de euro intr-un parc de retail la Ploiesti si intentioneaza sa vanda proiectul Vitantis din Capitala pentru a continua si alte investitii programate, a declarat George Teleman, managing partner al companiei.
"Parcul de retail pe care urmarim sa il construim la Ploiesti va avea o suprafata inchiriabila de circa 33.000 de metri patrati, similara proiectului Vitantis din Capitala. Am achizitionat deja 80.000 mp de teren in zona de sud a Ploiestiului, unde nu s-au mai anuntat proiecte de acest tip si speram ca proiectului va fi finalizat intr-o perioada de 18 luni de la inceperea lucrarilor", a mai spus Teleman.

Equest a inaugurat oficial, joi 18 septembrie, intreg centrul comercial Vitantis Shopping Center, investitia de peste 60 milioane euro concretizandu-se intr-un parc de retail de aproximativ 33.000 mp inchiriabili in sectorul 4 al Capitalei. Cu aceasta ocazie au fost deschide pentru public o Galerie Comerciala cu 75 de magazine si restaurante, desfasurata pe doua niveluri si un magazin de mobila de 3.000 mp, al operatorului autohton Mobila Bontas. Acestea se adauga magazinului Praktiker, hypermarketului Carrefour si retailerului de electronice si electrocasnice Technomarket, deschise in etapele anterioare ale proiectului.

Potrivit reprezentantilor companiei, in interiorul galeriei comerciale vor fi disponibile produse de IT&C prin intermediul retailerilor Ultra Pro si MCS, bijuterii si accesorii : You & Me, Sevda, Meli Melo, Woman Instinct, Fufa, Optiplaza, produse de parfumerie si cosmetica - Ina Center, produse de marochinarie si incaltaminte: Leather Point, imbracaminte: Kenvelo, Lee Cooper, Moa si Body Talk, telefonie mobila - Germanos, Internity si Arsis, dealer Vodafone, Fonomat, dealer Orange, produse de presa si papetarie - Inmedio, articole de voiaj Mirano, produse farmaceutice de la Centrofarm, dar si decoratiuni: Bamboo, Black Sheep Home Collection.

"În momentul acesta am inchiriat deja toate spatiile din cadrul proiectului Vitantis. Nu negam ca ne gandim deja la vanzarea acestui parc de retail, vom negocia cu cei interesati, iar fondurile pe care le vom obtine vor fi folosite pentru a ne finanta celelalte proiecte pe care le avem in Romania", a mai spus Teleman, care sustine totodata ca Equest asteapta chirii anuale de circa sase milioane de euro din cadrul acestui proiect.

Vitantis Shopping Center este cea mai noua investitie a companiei britanice Equest Balkan Properties pe piata de retail din Romania. Fondul detine, de asemenea, magazinul Technomarket, divizia pentru suprafete mari a retailerului Domo, la care Equest Balkan Properties este actionar majoritar. Equest Balkan Properties este o companie britanica specializata in investitii imobiliare in regiunea de Sud-Est a Europei.

Listarea la bursa AIM din Londra a debutat in decembrie 2005, la un pret initial de 1 lira sterlina. Valoarea de piata a capitalului este estimata in prezent la circa 108,5 milioane lire sterline, echivalentul aproximativ a 137 milioane de euro. Investitia in Romania a companiei britanice se cifra la 116 milioane de euro, la finele anului 2007. Experti imobiliari independenti au evaluat valoarea proiectelor Equest pe piata autohtona la 147,8 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri