Dezvoltatorul austriac Immoeast, cel mai mare investitor imobiliar din piata locala si din Europa Centrala si de Est, va stopa o parte din proiectele anuntate, inclusiv in Romania, si va opri din bugetul de 4,4 miliarde euro alocat acestora cel putin doua miliarde de euro, cu scopul de a asigura lichiditati societatii, a anuntat vineri compania.

Aceasta decizie, care a fost luata, potrivit analistilor, inca de joi, odata cu prezentarea rezultatelor financiare din primul trimestru, va duce la o stopare a lucrarilor anumitor proiecte imobiliare si chiar la anularea unora, in special in Romania.

"Acest lucru poate fi realizat prin intarzierea sau anularea unor viitoare etape ale unor proiecte anuntate si prin amanarea sau anularea proiectelor intarziate, dar aflate inca in stadiu de planificare. Cu toate acestea, proiectele aflate deja in stadiu de constructie vor fi continuate cu siguranta", se arata intr-un comunicat al Immoeast.

Immoeast, parte a grupului Immofinanz, este unul din cei mai mari proprietari de proiecte imobiliare in tarile foste comuniste din Europa. Portofoliul european al companiei are o valoare mai mare de 10 miliarde euro si a inregistrat o depreciere in acest an.

Compania a inregistrat in primul trimestru o scadere a valorii portofoliu cu 294 milioane de euro, comparativ cu un an in urma. In prezent, atat Immoeast cat si Immofinanz se afla in discutii pentru a vinde fiecare proprietati in valoare de aproximativ 400 milioane de euro.

Portofoliul Immoeast pe piata locala cuprindea la sfarsitul lunii aprilie 132 de proprietati cu o valoare de piata este estimata la 3,47 miliarde de euro. Printre proiectele companiei in Romania se numara cladirea de birouri S-Park, cu o suprafata inchiriabila de 45.000 mp, dar si centrul comercial Polus Center din Cluj cu o suprafata inchiriabila de 100.000 mp. In privinta portofoliului aflat in dezvoltare pe piata locala se regasesc proiecte din Baia Mare, Constanta, Ploiesti, Oradea, Iasi, Suceava, dar si Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Immofinanz, unda verde pentru preluarea CA Immo