„Dupa vanzarea Eurisko catre CBRE, impresia de «companie de familie» a disparut. Apoi a venit oferta din partea actionarului majoritar al Epsilon si aceste doua motive m-au determinat in cele din urma sa parasesc CBRE|Eurisko”, a declarat, pentru Wall-Street, Laurentiu Badea (foto), Managing Partner Epsilon Imobiliare.

Laurentiu Badea si-a inceput activitatea in real estate in luna aprilie 2003, cand piata era in plina ascensiune si pana in la sfarsitul lunii august a ocupat functia de Senior Broker in cadrul departamentului de terenuri al CBRE|Eurisko.

„In 2003 se observau primele semne de dezvoltare imobiliara si iesea la iveala adevaratul potential al Bucurestiului si al Romaniei in general. Intreaga mea experienta pe piata de real estate este rezultatul timpului petrecut la CBRE|Eurisko. De aceea, raman recunoscator echipei Eurisko si, in special, lui Ionut Dumitrescu (n.r. fostul director al companiei)", ne-a mai explicat oficialul Epsilon.

Badea considera ca plecarea sa a fost un pas firesc, initial osciland intre a deschide o companie proprie sau a prelua o parte din actiunile unei firme existente deja pe piata.

„Epsilon este prezenta pe piata imobiliara locala din anul 2004 si din acest an ne propunem relansarea si afirmarea pozitiei in piata. Vrem sa abordam o strategie de «companie nu foarte mare», dar cu brokeri profesionisti si orientata catre client. Ne vom axa pe segmentele rezidential, atat inchirieri cat si vanzari, si terenuri”, ne-a mai declarat Laurentiu Badea.

Citeste si:

Mutarea dintr-o companie cu 150 de angajati catre una cu 15 angajati s-a produs natural, fiecare dintre cele doua companii avand avantaje diferite.

„Era multa agitatie la Eurisko si acest lucru ma stimula. Atunci aveam biroul in Piata Victoriei, in mijlocul agitatiei urbane, acum biroul Epsilon este in Cotroceni, zona mult mai linistita, dar care iti da posibilitatea sa lucrezi mai «organizat» si mai eficient”, a adaugat reprezentatul companiei.

In prezent, Epsilon se afla in proces de recrutare si intentioneaza sa-si mareasca echipa cu 7-10 brokeri imobiliari.

„Cautam brokeri cu experienta in piata de real estate si ne uitam in principal in companiile mari, de unde au mai fost plecari recente, multi dintre ei fiindu-mi prieteni”, a incheiat Laurentiu Badea, Managing Partner Epsilon Imobiliare.

Compania de consultanta imobiliara Eurisko Consulting SRL a fost cumparata in luna februarie a acestui an de catre CB Richard Ellis (CBRE) pentru suma de 24 milioane de euro (35 milioane de dolari).