Proiectul va fi amplasat pe spatiul fabricii Imatex, la aproximativ un km de centrul orasului, la iesirea spre Cluj si va avea o suprafata inchiriabila (GLA) de peste 34,000 de metri patrati, aproximativ 1200 de locuri de parcare, urmand sa fie inaugurat in al treilea trimestru al anului 2010.

Formalitatile legate de planul urbanistic zonal vor incepe la finalul acestui an, iar conceptul arhitectural al complexului va fi creat de firma israeliana Yashar Architects.

„Investim peste 80 de milioane in al doisprezecelea oras ca marime din Romania, un oras cu 175.000 de locuitori care au nevoie de locuri in care sa isi petreaca timpul liber. Strategia noastra este de a investi in aproximativ 15 dintre orasele cu cel mai mare potential din Romania, dezvoltand o retea de mall-uri la standarde ridicate”, declara Luc Ronsmans (foto), Country Manager Plaza Centers Romania.

Citeste si:

Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti developeri de pe piata de real estate din tara noastra. Compania a intrat pe piata romaneasca la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat opt proiecte de real estate, estimand o investitie de peste doua miliarde euro in urmatorii ani. Cele opt proiecte sunt situate in Bucuresti, Constanta, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara.

Incepand cu luna noiembrie 2006, actiunile Plaza Centers sunt tranzactionate la categoria intai a bursei din Londra (LSE).

Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel.