Europa Group Investment asteapta sa vanda peste 30 de apartamente si birouri in doar cateva saptamani pe perioada desfasurarii campaniei de discount demarate saptamana trecuta: pana la 100.000 euro discount pentru apartamente si pana la 1.001 euro/mp discount pentru spatiile de birouri centrale.
In timp ce exista o stagnare a pietei rezidentiale in lume, Bucurestiul inca mai spera evitarea unor pagube semnificative. Cu toate acestea, Europa Group Investment, dezvoltator imobiliar din Lituania, a rupt tacerea prin lansarea unei oferte de discount, utilizata deja de catre investitori in statele Baltice.

"Noi credem ca piata rezidentiala din Romania nu va erupe inca, insa momentan, cresterea ofertei de apartamente da clientilor posibilitatea alegerii unui apartament dupa 2 criterii de baza: pretul si calitatea. Am regandit politica actuala de investitii si am decis sa oferim clientilor reduceri considerabile pentru a ii ajuta in alegerea unui apartament si achizitionarea lui in cursul acestui an, fara sa mai fie nevoie sa astepte pentru a reconsidera ofertele. Inca de la inceperea investitiilor imobiliare in 2004, am beneficiat de resurse pentru a ne permite in prezent o reducere de preturi considerabila. Acest aspect va fi greu de realizat de catre investitorii care au demarat proiecte asemanatoare in aceasta perioada, a declarat Renatas Siaulys, Membru al Consiliului de Conducere EGI.

Multi dintre dezvoltatorii imobiliari au anuntat oferte promotionale, in special pe perioada targurilor imobiliare, in scopul de a atrage cat mai multi clienti. Dar putini sunt cei care, in aceasta perioada de incertitudine si criza, sunt destul de puternici sau dispun de resursele financiare necesare pentru a sustine aceste pachete.

EGI a inceput dezvoltarea si constructia ansamblelor rezidentiale in Romania inca din 2004 si, datorita unui bun management si a unei experiente vaste in domeniu, dispun de resurse suficiente care sa le permita scaderea costurilor imobilelor in aceasta perioada.

Campania de discount-uri propusa de conducerea Europa Group Investment, consta in reduceri de pana la 100,000 eur la costurile de achizitie a apartamentelor din zona centrala a capitalei si reduceri de pana la 1001 eur/mp pentru spatiile de birouri. Zonele de interes sunt Piata Unirii, Parcul Carol, Piata Victoria si Parcul Cismigiu, in apropierea carora se afla cateva dintre cele mai moderne complexe rezidentiale si comerciale construite in Bucuresti.

"Invitam pe toti care vor sa traiasca in locuinte noi si de calitate superioara sa ne contacteze imediat, intrucat preturile practicate in aceasta perioada sunt acordate unui numar limitat de imobile. Va asteptam sa profitati de aceasta oportunitate cat mai curand. Toate imobilele incluse in oferta fac parte din complexe rezidentiale deja terminate sau a caror constructie se afla in etapa de finalizare", informeaza Karolis Paliulis, Director de Vanzari in cadrul EGI.

"Ma indoiesc ca veti reusi sa gasiti oferte competitive pentru astfel de preturi, in deosebi in asemenea locatii (200.000-300.000 euro, in loc de 350.000-500.000 euro, pretul initial). Locatiile centrale garanteaza de asemenea si economisirea timpului pierdut in trafic dar si a costurilor cu carburantul." a spus Karolis Paliulis.

"Experienta noastra in Statele Baltice ( caz in care criza imobiliara a inceput in vara anului 2007) arata ca odata ce demarezi o astfel de promotie vei beneficia de un raspuns prompt din partea clientilor care se grabesc sa profite de oportunitate. Avem asadar aceleasi asteptari pentru situatia din Bucuresti. In Vilnius, in timpul unei oferte similare promovate anul trecut, intreaga oferta de imobile a fost epuizata in numai cateva saptamani." - a completat Karolis Paliulis.

Reducerea aplicata imobilelor de locuit dar si spatiilor pentru birouri pe perioada promotiei variaza in functie de preferintele si optiunile clientilor: tipul de apartament si suprafata acestuia, pozitionarea in cadrul complexului, locul de parcare, modalitatea de plata agreata etc.

Asa cum s-au asteptat, investitorii lituanieni au inregistrat un numar de sase apartamente vandute si doua spatii pentru birouri contractate la doar cateva zile de la inceperea campaniei.

"Sase apartamente si doua birouri au fost vandute in cinci zile dupa demararea promotiei. Am observat ca numarul de clienti finantati de catre banca creste semnificativ. Dupa ce bancile au inasprit conditiile de acordare a creditelor pentru persoane fizice , decizia noastra de scadere a preturilor locuintelor ofera clientului posibilitatea de a obtine finantari mult mai usor.Nu este nevoie asdar sa asteptati o scadere mai mare a preturilor in viitor: va putem oferi acest lucru acum."