Potrivit Opus Land Development, 36 de blocuri construite si opt vile in care se afla 565 de apartamente urmeaza a fi livrate in avans, incepand cu luna decembrie a acestui an, desi termenul de dare in folosinta initial era luna septembrie 2009. Pentru a doua faza, termenul de predare anuntat a fost luna martie 2010, dar aceasta va incepe cu luna decembrie a anului 2009.

"De la lansare si pana in luna iunie a acestui an, media vanzarilor a fost de 100 apartamente/luna, iar pe perioada de vacanta intre 35 si 60 de apartamente lunar. In paralel, am oferit un total de 1.250 de locuri de munca pentru constructia Cosmopolis. Pentru lunile ce urmeaza sunt planificate investitii in canalizare, statie de epurare biologica, drumuri, electricitate, gaz, telecomunicatii, fibra optica, cablu – toate acestea putand fi accesibile pana la sfarsitul acestui an. Sunt programate a fi cheltuite noua milioane euro in urmatoarele doua luni", a declarat managerul general al Opus Land Development, Murat Kavurga.

Proiectul va avea in final peste 10.000 de copaci la care se adauga plante ornamentale si gazon. Tot pe parcursul acestui an, Cosmopolis a inaugurat un al doilea punct de vanzare, investitia depasind pana in prezent 100.000 euro.

In paralel, compania a investit 2,5 milioane euro in strategia de comunicare a proiectului.

Citeste si:

Investitia totala estimata pentru acest proiect - care are ca data finala de executie anul 2014 - este de circa 700 milioane euro. Cosmopolis este dezvoltat pe un teren de 100 de hectare din stefanestii de Jos, judetul Ilfov.

Valoarea de piata a terenului este de circa 100 milioane euro, iar dezvoltatorii estimeaza ca vor realiza aproximativ 6.000 de locuinte de tip vila si apartament in sapte etape.

Cosmopolis este dezvoltat de compania Opus Land Development, parte a reputatului grup de companii din domeniul constructiilor, Buyukhanli Group. Prezent inca din 1953 pe piata din Turcia, grupul are expertiza in zona proiectelor rezidentiale, comerciale si hoteliere din Turcia.