ProLogis, proprietar, manager si dezvoltator de spatii de distributie din lume, a inaugurat cel de-al cincilea parc logistic din Cehia, valoarea estimata a investitiei pentru prima faza ridicandu-se la peste 35 milioane euro.
Potrivit reprzentantilor companiei, parcul de distributie va fi unul modern si odata finalizat, va consta dintr-o suprafata de peste 140.000 mp de spatii de depozitare si birouri. Pana in prezent, valoarea estimata a investitiei pentru prima faza a ProLogis Park Ostrava – doua cladiri cu o suprafata totala de aproximativ 70.000 de mp – se ridica la peste 35 de milioane de euro.

"Spatiile de birouri si cele destinate productiei usoare din ProLogis Park Ostrava au fost dezvoltate folosindu-se tehnici de constructie ecologice, cum ar fi etanseizarea cladirilor, utilizarea apelor subterane pentru curatarea fatadelor, lumina naturala suplimentara in interiorul depozitului, toate acestea contribuind la realizarea de economii de energie si fiind astfel in concordanta cu angajamentul ProLogis pentru dezvoltarea durabila", a declarat vicepresedintele ProLogis pentru Republica Ceha si Slovacia, Jakub Pelikan.

Acesta a mai declarat ca pe langa conexiunile bune de transport public, printre care accesul la drumul I-47, care deserveste sapte rute de transport public, orasul Ostrava devine tot mai atractiv pentru companiile de logistica si productie usoara. "Amplasarea strategica a parcului in principalul centru administrativ si de productie din partea de nord-est a Republicii Cehe faciliteaza serviciile logistice si in partea de nord a Slovaciei si sudul Poloniei", sustin reprezentantii Prologis.

Primul client al parcului este Richter + Frenzel, o companie pan-europeana de faianta si gresie, care a inchiriat deja 2.450 mp de spatii de distributie.Portofoliul actual al ProLogis in Republica Ceha include cinci parcuri de distributie amplasate strategic, in Praga -Jirny, Praga-Ricany, Uice, Pilsen-Stenovice si Ostrava, avand in total aproximativ 600.000 m2 de spatii detinute, administrate si aflate in constructie, date valabile la 30 iunie 2008.

ProLogis este unul din cei mai mari proprietari, manageri si dezvoltatori de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni pe 132 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 40,4 miliarde dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 50,4 milioane mp, in 2.884 proprietati, la 30 iunie 2008. Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri