Preturile caselor din Spania au scazut cu 0,3% in al doilea trimestru, inregistrand primul declin din ultimii zece ani, iar rapoartele guvernului estimeaza ca acestea vor continua sa scada, in contextul in care noile proprietati construite isi vor pierde din valoare.

Ieftinirea caselor a fost cauzata, in principal, de o scadere cu 4,9% a pretului caselor deja construite, in intervalul aprilie-iunie, potrivit datelor statistice. In primul trimestru, pretul caselor a crescut cu 2,8%, anunta Reuters, citat de NewsIn.

Preturile din sectorul imobiliar s-au triplat in ultimul deceniu, pe fondul cresterii cererii de locuinte, in contextul in care Spania s-a aliniat standardelor Uniunii Europene, iar numarul imigrantilor a crescut cu 5 milioane.

Totusi, vanzarea de case precum si cererea de credite ipotecare au scazut puternic, deoarece oferta imobiliara bogata a coincis cu criza financiara mondiala.

Numarul licentelor de constructie a scazut cu 58%, la 188.046, in primele sapte luni ale anului, fata de 448.991cereri inregistrate anul trecut, potrivit unor date oficiale.

In primele sase luni ale anului, pretul caselor a scazut cu 0,7%, potrivit unui sondaj.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce scrie presa internationala despre protestul diasporei din Capitala