Preturile caselor din Spania au scazut cu 0,3% in al doilea trimestru, inregistrand primul declin din ultimii zece ani, iar rapoartele guvernului estimeaza ca acestea vor continua sa scada, in contextul in care noile proprietati construite isi vor pierde din valoare.
Ieftinirea caselor a fost cauzata, in principal, de o scadere cu 4,9% a pretului caselor deja construite, in intervalul aprilie-iunie, potrivit datelor statistice. In primul trimestru, pretul caselor a crescut cu 2,8%, anunta Reuters, citat de NewsIn.

Preturile din sectorul imobiliar s-au triplat in ultimul deceniu, pe fondul cresterii cererii de locuinte, in contextul in care Spania s-a aliniat standardelor Uniunii Europene, iar numarul imigrantilor a crescut cu 5 milioane.

Totusi, vanzarea de case precum si cererea de credite ipotecare au scazut puternic, deoarece oferta imobiliara bogata a coincis cu criza financiara mondiala.

Numarul licentelor de constructie a scazut cu 58%, la 188.046, in primele sapte luni ale anului, fata de 448.991cereri inregistrate anul trecut, potrivit unor date oficiale.

In primele sase luni ale anului, pretul caselor a scazut cu 0,7%, potrivit unui sondaj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri