Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele 8 luni cu 31,5%, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii respectiv cladiri nerezidentiale, rezidentiale si constructii ingineresti, arata Institutul National de Statistica.

Datele statistice ale Institutului National de Statistica (INS) arata ca volumul lucrarilor de constructii a crescut in perioada 1 ianuarie - 31 august 2008, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, la cladiri nerezidentiale cu 33,2%, la cladiri rezidentiale cu 32,3%, iar la constructiile ingineresti cu 30,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la toate componentele astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente (+32,2%), lucrarile de constructii noi (+31,5%) si lucrarile de reparatii capitale (+30,3%).

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii in luna august 2008, comparativ cu luna precedenta, acesta a crescut pe total cu 10,1%, crestere evidentiata pe toate tipurile de constructii astfel: constructii ingineresti (+14,6%), cladiri nerezidentiale (+5,7%) si cladiri rezidentiale (+1,8%). Pe elemente de structura, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente (13,8%), lucrarile de reparatii capitale (+11,1%) si lucrarile de constructii noi (+8,4%).

Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, in luna august 2008, comparativ cu luna august 2007 a inregistrat o crestere cu 28,0%. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladiri rezidentiale (+29,6%), cladiri nerezidentiale (+28,4%) si constructii ingineresti (+27,5%). Pe elemente de structura, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: lucrarile de reparatii capitale (+29,7%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+28,6%) si lucrarile de constructii noi (+27,3%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Investitiile in economie cresc puternic datorita constructiilor