Dezvoltatorul imobiliar GTC va deschide pana la sfarsitul anului doua noi centre comerciale Galleria in Suceava si Piatra Neamt, dupa ce la sfarsitul lunii septembrie a inaugurat la Buzau primul centru comercial sub brandul Galleria de pe piata locala, anunta NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei, GTC are in plan sa dezvolte in total 15 astfel de centre in orasele de dimensiuni medii din Romania.

In Piatra Neamt, Galleria se dezvolta in partea de sud-est a orasului pe un teren de 1,8 hectare, totalizand 12.200 metri patrati suprafata inchiriabila, care a fost deja rezervata de numeroase companii. Galleria Suceava este cel mai nordic proiect al GTC, pe o suprafata construita de 15.000 metri patrati, din care doar 10.700 metri patrati este suprafata inchiriabila.

Primul centru comercial Galleria deschis la sfarsitul lunii septembrie in Buzau se intinde pe un teren cu o suprafata de 2,1 hectare ingloband aproximativ 14.000 metri patrati de spatii comerciale dispuse pe doua niveluri. Noul centru comercial dispune de chiriasi precum Sprider, Alexandra Books, Zass Proteus, Leonardo, Games World, Cybele, Centrofarm, Barista cafe, Markam fashion, Mondex, IES si altele. Proiectul cuprinde in total 60 de spatii comerciale, printre care si o zona de food-court cu cinci unitati si va dispune de 300 de locuri de parcare.

Directorului executiv al GTC Romania, Shimon Galon a declarat la inceputul lunii iulie ca va continua extinderea centrelor comerciale Galleria in Bucuresti, Arad, Bistrita si in Galati, dar si in alte orase. GTC a anuntat totodata ca va aloca 260 milioane de euro pentru construirea a circa 2.000 de apartamente, a unui centru comercial si unei cladiri de birouri in nordul Capitalei, ajungand astfel la investitii in proiecte imobiliare de peste 1,1 miliarde de euro pe piata din Romania.

GTC dezvolta in prezent in Bucuresti circa 4.000 de apartamente din care 1.200 au fost deja vandute in ultimele 12 luni. Compania activeaza pe piata romaneasca din 1999 si este implicata in dezvoltarea a 15 proiecte rezidentiale, de retail si de birouri. GTC este controlat de grupul israelian Kardan si are proiecte in Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si in Croatia. GTC Romania este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Polonia.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si