7 Octombrie 2008

Cel mai mare investitor imobiliar din piata locala isi schimba seful



Karl Petrikovics a demisionat din fruntea dezvoltatorului austriac Immoeast, cel mai mare investitor imobiliar din piata locala si din Europa Centrala si de Est, urmand sa fie inlocuit de Thomas Kleibl, fostul director financiar al Austrian Airlines.

Demisia lui Karl Petrikovics din functia de CEO al fondului de investitii Immofinanz si a dezvoltatorului Immoeast a avut efecte imediate, consiliul director al celor doua companii numindu-l in functie pe Thomas Kleibl (foto), care in ultimii a facut parte din conducerea Austrian Airlines.

Inainte de a se alatura companiei Austrian Airlines, Kleibl a mai facut parte din conducerea producatorului austriac de materiale de constructii Wienerberger. Consiliul Immoeast a decis ca mandatul lui Thomas Kleibl sa dureze pana pe data de 31 octombrie 2011.

Karl Petrikovics a condus companiile Immofinanz si Immoeast inca de la infiintarea lor, din anii 1990, respectiv 1998. Demisia sa marcheaza un nou inceput pentru cele doua companii, dupa o etapa de crestere rapida, urmand una de consolidare a portofoliului deja existent.

Din consiliul director vor mai face parte, alaturi deThomas Kleibl si Daniel Riedl, Christian Thornton, Michael Wurzinger pentru conducerea Immofinanz si Edgar Rosenmayr si Christian Thornton pentru Immoeast.

Immofinanz a inregistrat pierderi inainte de taxe si impozite de 190,7 milioane euro in trimestrul fiscal incheiat in iulie, dupa ce portofoliul diviziei Immoeast de pe pietele din Europa Centrala si de Est, in care grupul austriac detine o participatie de 54%, s-a depreciat cu 294 milioane euro.

Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. Compania a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca.

La sfarsitul lunii septembrie, dezvoltatorul a comunicat ca va stopa o parte din proiectele anuntate, inclusiv in Romania, si va opri din bugetul de 4,4 miliarde euro alocat acestora cel putin doua miliarde de euro, cu scopul de a asigura lichiditati societatii.



Citeste si