Compania Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center din Bucuresti, a investit pana in prezent peste 200 milioane de euro in cele opt proiecte pe care le-a initiat in Romania, estimand o investitie de doua miliarde de euro in patru ani, au anuntat reprezentantii companiei.
"Piata imobiliara din Romania este in plin proces de maturizare si credem ca dezvoltarile imobiliare pot reprezenta in continuare o afacere de succes pentru un dezvoltator serios. Avem experienta si dorinta de a realiza proiecte imobiliare de calitate in Romania, iar strategia noastra este de a ne dubla prezenta aici in viitorul apropiat", a declarat presedintele Grupului Europe Israel, din care face parte compania Plaza Centers, Mordechay Zisser.

Potrivit acestuia, compania a investit pana in prezent peste 200 milioane de euro in cele opt proiecte pe care le-a initiat in Romania. In prezent, compania continua lucrarile de constructie pentru centrul comercial Csiki Plaza din Miercurea Ciuc, proiect dezvoltat printr-o investitie de 25 de milioane euro, care va gazdui pe o suprafata inchiriabila de 14.000 metri patrati peste 70 de magazine, printre care un supermarket, magazine de moda, restaurante si produse electrocasnice.

Compania a intrat pe piata romaneasca la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat opt proiecte de real estate, estimand o investitie de doua miliarde de euro in patru ani. Cele opt proiecte sunt situate in Bucuresti (Dambovita Center - foto), Constanta, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara.

Mall-ul din Hunedoara va avea o suprafata inchiriabila de 18.000 de metri patrati, iar compania estimeaza ca va fi inaugurat la finalul anului 2010. Mall-ul este construit printr-o investitie de 38 de milioane euro. Compania a mai achizitionat recent un teren la Constanta, si analizeaza oportunitatea de a dezvolta aici un centru comercial. Investitia in Slatina – Slatina Plaza – va fi de 40 de milioane de euro, in timp ce suprafata inchiriabila va fi de 17.000 de metri patrati.

In Targu Mures, compania va investi 80 de milioane de euro intr-un centru comercial, terenul fiinds achizitionat acum cateva luni, iar arhitectii proiectului lucreaza la realizarea conceptului architectural. Aici, compania intentioneaza sa construiasca si spatii de birouri. Si Timisoara si Iasi vor beneficia de asemenea de investitii importante – 135 de milioane de euro pentru un centru comercial in Timisoara si 150 de milioane euro pentru un proiect in Iasi ce cuprinde spatii comerciale si birouri. Pentru Dambovita Center – cel mai important proiect Plaza Centers din Europa Centrala si de Est, compania va aloca in jur de un miliard de euro.

Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de centre comerciale si de divertisment din Europa Centrala si de Est, avand o experienta de peste unsprezece ani in domeniu. Compania detine un portofoliu de 26 de proiecte finalizate in toata lumea si inca 21 aflate in derulare doar in Europa Centrala si de Est.

Plaza Centers si-a inceput activitatea in anul 1996, in Ungaria, unde a construit primul centru comercial la standarde occidentale din tara, ulterior extinzand acest concept in zona Europei Centrale si de Est, in tari precum: Polonia, Cehia, Letonia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, Rusia, Ucraina. De curand, Plaza Centers si-a extins activitatea si in India, unde va dezvolta trei proiecte de mare anvergura.

Incepand cu luna noiembrie 2006, actiunile Plaza Centers sunt tranzactionate la categoria intai a bursei din Londra (LSE). Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri