Anchor Office Development and Management, companie ce face parte din Anchor Grup, a primit un imprumut in valoare de 57,6 milioane de euro de la Eurohypo AG din Germania destinat refinantarii cladirii de birouri Anchor Plaza din Bucuresti, au anuntat oficialii companiei.
Inaugurata in anul 2006, Anchor Plaza este o cladire de birouri de clasa A situata in vecinatatea centrului comercial Plaza Romania. Cu aproximativ 26.000 de metri patrati suprafata inchiriabila si 246 de locuri de parcare, Anchor Plaza este inchiriata in intregime, fiind sediul unor companii importante precum Credit Europe Bank, Carrefour, Adobe Systems, Romtelecom, RTC Holding si Kanal D.

"Anchor Office Development and Management SRL si-a demonstrat credibilitatea sa printre institutiile financiare de renume prin atragerea acestei finantari, in ciuda volatilitatii economice la nivel mondial. Cu aceasta noua finantare, Anchor Grup si-a consolidat pozitia ca unul dintre cei mai mari si renumiti beneficiari de imprumuturi din domeniul imobiliar din Romania", a declarat directorul financiar al Anchor Grup, Ali Capa.

De cealalta parte, reprezentantii pentru Romania ai Eurohypo AG s-au declarat multumiti pentru ca au incheiat o astfel de tranzactie in aceste conditii de piata destul de instabile. "Aceasta dovedeste faptul ca am reusit sa cream in Romania o baza foarte solida de clienti cu afaceri prospere si speram sa continuam pe aceasta linie", a spus , reprezentantul companiei, Fulga Dinu, comentand tranzactia.

Anchor Grup a fost infiintata in 1997 si este specializata in dezvoltarea si managementul de proiecte imobiliare, avand zece ani de prezenta pe piata imobiliara din Romania. Compania a dezvoltat centre comerciale, cladiri de birouri si ansambluri rezidentiale.

Dezvoltatorul imobiliar a anuntat recent ca are un volum de investitii de 390 milioane de euro in proiecte finalizate sau viitoare si mai are in plan investitii de circa 400 milioane euro in urmatorii ani in construirea a trei ansambluri rezidentiale in Bucuresti. Anchor Grup a lansat oficial, la inceputul lunii martie, proiectul Anchor Plaza Metropol ce cuprinde constructia unei cladiri de birouri clasa A care va fi situata in Bucuresti, in apropiere de Plaza Romania, prin investitii de 50 milioane euro.

Principalele proiecte ale companiei sunt Bucuresti Mall, Plaza Romania, Shopping Mall Dova, primul centru comercial modern din Chisinau, Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A integrata cu un centru comercial, Anchor Plaza Metropol, cladire de birouri de clasa A situata langa Plaza Romania, si InCity Residences, ansamblu rezidential situat in centrul Bucurestiului. In urmatorii ani, Anchor Grup va dezvolta o serie de proiecte in domeniul de retail, rezidential si de cladiri de birouri.

Eurohypo AG, Eschborn, Germania, este principala banca specializata in finantari pentru sectorul imobiliar comercial si pentru cel public. Banca este un membru important al Grupului Commerzbank, avand clienti renumiti si o sfera de actiune internationala. Banca este un jucator important la nivel global, fiind prezenta in aproape fiecare tara europeana, precum si in regiunile Asia/Pacific, America Latina si SUA. Per total, trei sferturi din tranzactiile noi ale bancii provin din activitatea internationala pe segmental imobiliar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri