Potentialii cumparatori de apartamente, case si vile sunt pusi adeseori in fata unor oferte imobiliare invalide, gresite sau expirate, arata o analiza de monitorizare a anunturilor imobiliare publicate in diverse medii si realizata de portalul imobiliare.ro in perioada august-septembrie 2008.
"Problemele cele mai des intalnite tin de exprimarea eronata a pretului de vanzare, de neglijarea suprafetei, dar si de expirarea ofertelor publicate. Publicarea unor astfel de anunturi imobiliare are un efect negativ direct asupra gradului de incredere al potentialilor clienti si implicit asupra tranzactiilor", a declarat Adrian Erimescu (foto), managerul general al portalului.

Potrivit reprezentantilor companiei monitorizarea anunturilor imobiliare a fost realizata in portaluri de anunturi generale sau imobiliare dar si in ziare de mica publicitate. Astfel, au fost analizate, prin sondaj, anunturi din toate categoriile segmentului imobiliar rezidential: apartamente, case si vile, terenuri, iar criteriile luate in considerare au fost alaturi de valabilitatea ofertelor, pretul ofertelor si suprafata proprietatilor.

Acesta a mai declarat ca in portofoliul fiecarui agent imobiliar se afla un numar restrans de oferte pentru care acesta poate garanta calitatea si actualitatea informatiilor, iar pentru ca o oferta imobiliara sa fie inclusa in categoria “Ofertelor Garantate”, aceasta trebuie sa indeplineasca o serie de criterii generale.

Printre acestea se numara verificarea valabilitatii ofertei, publicarea a cel putin unei imagini de prezentare si a doua fotografii sau planuri, specificarea pretului real pentru fiecare tip de tranzactie, dar si specifice precum suprafata, numar de camere, grad de confort, compartimentare.

"Noi am luat deja masuri pentru a ne asigura ca aceste criterii minime vor fi respectate: vom efectua zilnic, prin sondaj, o verificare a ofertelor introduse in sistem. Descoperirea unor neconformitati va determina suspendarea temporara a tuturor ofertelor publicate de agentia imobiliara respectiva", sustine Ciprian Gheran, Product Manager al portalului imobiliar.

Lansat in ianuarie 2000, portalul imobiliare.ro inregistreaza 260.000 de vizitatori lunar si cuprinde peste 500.000 de oferte din toate regiunile tarii. Potrivit reprezentantilor companiei, doar ofertele actualizate cu regularitate sunt prezentate public in sistem, iar in prezent, exista 147.000 de astfel de oferte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri