"Vara viitoare vom incepe construirea unui Mall in zona DN1, la intrarea in Sinaia dinspre Brasov. Este primul Mall al statiunii, iar valoarea investitiei se ridica la aproximativ 3-4 milioane de euro. De asemenea, tot in vara lui 2009 vom incepe construirea primului Aquapark din Sinaia, a carui investitie se ridica tot spre patru milioane euro", a declarat primarul orasului Sinaia, citat de NewsIn.

Aquapark-ul acoperit va fi construit in zona Calea Codrului, pe o suprafata de 3.500 metri patrati.

Potrivit lui Vlad Oprea, in acest moment se poarta negocieri cu investitorii interesati de dezvoltarea acestor proiecte si nu poate da inca numele companiilor.

Citeste si:

De asemenea, in orasul Sinaia se deruleaza proiectul "Dezvoltarea Zonei Turistice Sinaia-Perla Carpatilor Zona Cota 2000", iar valoarea investitiilor pentru realizarea acestuia se ridica la 20 milioane euro.

Acesta cuprinde: telescaun acoperit cu sase locuri in Valea Soarelui; teleschi pentru doua persoane in Valea Dorului; instalatie de inzapezit artificial a partiilor din Valea Soarelui, Valea Dorului (tunuri de zapada mobile) si in zona statiei de plecare a telegondolei (tunuri de zapada fixe); amenajarea unei partii de incepatori in apropierea statiei de plecare a telegondolei; grupuri sanitare si o statie de epurare a apelor uzate; precum si doua utilaje de batut zapada si un garaj pentru adapostirea acestora.

Orasul Sinaia are aproximativ 13.000 locuitori. Estimativ, in anul 2007, in statiune au fost cazati 220.000 turisti.