Immoeast si grupul austriac Delta vor inaugura in 2009 la Craiova un centru comercial situat in partea de vest a orasului, dupa o investitie de 100 milioane de euro, au anuntat reprezentantii companiei.

West Gate Center va avea o suprafata bruta de 74.000 metri patrati si va dispune de o suprafata de inchiriat de circa 39.000 metri patrati. Potrivit dezvoltatorului, in cadrul mall-ului vor fi deschise peste 150 de magazine, iar inaugurarea centrului comercial este planificata pentru toamna lui 2009.

"Cererea pentru inchirierea magazinelor din cadrul mall-ului este destul de mare, iar pana in prezent circa 60% din spatii si-au gasit chiriasi. West Gate Center va avea un mix format din lanturi de magazine internationale, dar si comercianti locali puternici. Astfel, Media Galaxy si Sprider Store sunt printre numele cunoscute interesate de acest centru", au mai spus reprezentantii companiei.

Costurile totale ale acestui proiect se ridica la aproximativ 100 milioane euro, investitorul fiind firma austriaca de imobiliare, cotata la bursa, Immoeast AG, scrie NewsIn.

Compania Delta este responsabila pentru dezvoltarea proiectului, arhitectura si dezvoltare.

Centrul comercial va dispune si de un cinematograf cu peste 1.000 de locuri, un cazinou cu automate, opt piste de bowaling, un fitness center si o zona de restaurante pe o suprafata de 5.500 metri patrati. Centrul va avea 1.700 de locuri de parcare.

Immoeast, parte a grupului Immofinanz, este unul din cei mai mari proprietari de proiecte imobiliare in tarile foste comuniste din Europa. Portofoliul european al companiei are o valoare mai mare de zece miliarde euro si a inregistrat o depreciere in acest an.

Compania a inregistrat in primul trimestru o scadere a valorii portofoliu cu 294 milioane de euro, comparativ cu un an in urma. In prezent, atat Immoeast cat si Immofinanz se afla in discutii pentru a vinde fiecare proprietati in valoare de aproximativ 400 milioane de euro.

Portofoliul Immoeast pe piata locala cuprindea la sfarsitul lunii aprilie 132 de proprietati cu o valoare de piata este estimata la 3,47 miliarde de euro. Printre proiectele companiei in Romania se numara cladirea de birouri S-Park, cu o suprafata inchiriabila de 45.000 mp, dar si centrul comercial Polus Center din Cluj cu o suprafata inchiriabila de 100.000 mp. In portofoliul aflat in dezvoltare pe piata locala se regasesc proiecte din Baia Mare, Constanta, Ploiesti, Oradea, Iasi, Suceava, dar si Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si