"O mare parte din proiectele anuntate, posibil chiar 50% dintre ele, nu vor ajunge la bun sfarsit pentru ca dezvoltatorii nu mai gasesc asa usor finantare. Ne-am obisnuit ca in Romania orice se construieste sa aiba succes, insa criza va duce la o triere a dezvoltatorilor. Cred ca piata se va maturiza si efectele directe asupra consumatorului vor fi pozitive", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Real Estate Advisory Group Romania (REAG), Constantin Banu.

Acesta a adaugat ca, desi finantarile nu se mai gasesc usor sau chiar deloc, sistemul bancar romanesc s-a protejat foarte bine si lucrurile "vor merge in continuare bine" in retail. In plus, efectele acestei perioade de stagnare si confuzie datorate crizei finaciare se vor simti pana in primavara lui 2009.

"Dupa aceasta perioada, piata va continua sa evolueze sub presiunea a doi poli majori, pe de-o parte cererea foarte mare si pe de alta parte banii privati care trebuie investiti", a mai spus Banu, in cadrul Forumului Retail Pro organizat de Business Media Group.

Real Estate Advisory Group a fost infintat in 1992, ofera servicii de consultanta in domeniul imobilar si are drept clienti Citigroup, Lazard, Banca Intesa etc.