Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast, cel mai mare investitor din real estate-ul romanesc, incearca sa recupereze suma de 520 milioane euro (663 milioane dolari) platita unei terte parti.
Disparitia celor 520 milioane euro agraveaza situatia financiara a grupului, unul dintre cele mai mari din Europa Centrala, cu active de aproximativ 10 miliarde euro, scrie Reuters, citat de NewsIn.

In decursul acestui an, Immoeast a fost obligata sa renunte la proiecte de dezvoltare in valoare de 2 miliarde euro si sa vanda o parte a activelor pentru a-si spori lichiditatea. De asemenea, compania-mama Immofinanz a suspendat plata dividendelor.

Reprezentantii companiei au anuntat in urma cu doua saptamani ca banii disparuti au fost investiti in obligatiuni, iar Immoeast urma sa primeasca pana la sfarsitul lui octombrie o prima plata de 150 milioane euro.

Miercuri, compania a anuntat transferul fondurilor in contul companiei Immofinanz Beteiligungs AG (IBAG), in cadrul bancii Constantia Privatbank, unul dintre grupurile bancare austriece recent salvate de la faliment.

"Trebuie investigat modul in care Constantia Privatbank a gestionat conturile companiei IBAG si cum au fost utilizate fondurile", se precizeaza in comunicatul companiei.

Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. Compania a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri