Perioada de scumpire exploziva de pe piata imobiliara moscovita este pe cale sa se termine, iar preturile uriase ale imobilelor din centrul orasului ar putea sa scada, a declarat vineri bancherul rus Piotr Aven, informeaza Reuters.
Preturile locuintelor au crescut anual incepand din 2000, in contextul in care scumpirea record a petrolului si cererea pe plan national au alimentat cea mai lunga perioada de crestere economica a ultimei generatii, potrivit NewsIn.

Astfel, preturile locuintelor din centrul Moscovei se apropie de cele din Londra sau New York.

Totusi, criza financiara globala a blocat pietele internationale de imprumut pentru dezvoltatorii nationali si a dus la pierderea increderii in activele companiilor rusesti.

"Intre 40 si 50% din proprietatile rezidentiale din Moscova au fost cumparate pentru a fi revandute la o data ulterioara, nu pentru a fi locuite", a declarat Aven, al 29-lea in topul celor mai bogati oameni din Rusia, conform revistei Forbes. Acesta are o avere de 5,5 miliarde dolari.

Cresterea sectorului constructiilor, o componenta cheie a cresterii economice nationale, se va tempera anul viitor pana la cel mai mic nivel din 1998, potrivit estimarilor bancilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri