Fondul austriac de investitii imobiliare, Immofinanz AG, a vandut o cladire de birouri in Viena catre fondul german de bunuri imobiliare Deka Immobilien, pretul de achizitie fiind confidential, dar peste valoarea de evaluare, potrivit companiilor.
Cladirea de birouri "Silk 7" este situata in Seidengasse cel de-al 7-lea district din Viena si dispune de un spatiu util de 10.350 mp, fiind inchiriata in proportie de 100% catre companii si autoritati publice. Incheierea tranzactiei a avut loc vineri, 31 octombrie 2008, dupa cum anunta NewsIn.

Cumparatorul este fondul de bunuri imobiliare Deka Immobilien GmbH, care a fost de acord ca pretul de achizitie sa fie confidential, dar oficialii companiei au spus ca acesta este mai mare decat valoarea cu care a fost evaluata proprietatea. "Silk 7" a fost finalizat in noiembrie 2006 iar din totalul spatiilor utilizabile, circa 6.800 mp sunt alocatii pentru birouri, restul pentru centre comerciale si spatii de depozitare si locuri de parcare.

"Proprietatile bune sunt urmarite si in actuala situatie economica, iar preturile se pare ca sunt stabile pe piata de birouri din la Viena", spune Thomas Kleibl (foto), membru in consiliul director al Immofinanz. Acesta sustine ca, "desi actuala criza financiara incetineste negocierile pe aceasta piata, profiturile pe termen lung din proprietati inchiriate sunt in prezent destul de atractive pentru investitori".

Immofinanz, cel mai mare fond austriac de investitii imobiliare, a raportat, la sfarsitul lunii septembrie, pierderi operationale in primul trimestru fiscal, pe fondul reducerii valorii activelor diviziei Immoeast,unul din cei mai mari proprietari de proiecte imobiliare in tarile europene foste comuniste, potrivit Reuters.

Astfel, dezvoltatorii imobiliari Immofinanz si Immoeast au anuntat ca intentioneaza sa vanda active in valoare de 800 milioane euro (1,2 miliarde dolari) si sa reduca investitiile in dezvoltare cu peste doua miliarde euro, pentru a asigura lichiditatea pe termen lung, conform grupului Immofinanz.

Immofinanz a inregistrat pierderi inainte de taxe si impozite de 190,7 milioane euro in trimestrul fiscal incheiat in iulie, dupa ce portofoliul diviziei Immoeast de pe pietele din Europa Centrala si de Est, in care grupul austriac detine o participatie de 54%, s-a depreciat cu 294 milioane euro.

Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. Compania a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri