Potrivit unui studiu de piata realizat de compania de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko, declinul zonei a fost sustinut si de conexiunea dificila cu centrul orasului.

"La inceputul expansiunii imobiliare in zona, dezvoltarile de tip vila erau preponderente. Pe masura ce pretul terenului a crescut dezvoltatorii au inceput sa se orienteze catre dezvoltarea imobilelor de apartamente, ajungand pana la P+10E (parter si 10 etaje), cum e cazul ansamblului Green Vista. In Pipera sunt, la ora actuala, cateva ansambluri rezidentiale terminate, dar care nu s-au vandut in totalitate. In ciuda lipsei clientilor si, implicit, a profitului asteptat, dezvoltatorii continua sa anunte noi proiecte rezidentiale in zona, mentinand in acelasi timp preturile ridicate", sustin consultantii imobiliari.

Acestia mai spun ca pentru a atrage cumparatorii, unii dezvoltatori au apelat deja la discounturi cum ar fi includerea unuia sau mai multor locuri de parcare in pretul final al apartamentului, ca in cazul ansamblurilor Rovere Exclusive Concept sau Ibiza Sol, iar alti dezvoltatori ofera in pretul final al apartamentului bucataria mobilata si echipata, precum in cazul ansamblului Insieme Residentiale.

Citeste si:

Studiul realizat de catre CBRE|Eurisko arata ca pretul mediu/mp construit, pentru un apartament situat in Pipera, este de 1.700 euro, dar acesta poate ajunge si pana la 2.500 euro (pret valabil in luna august 2008), in proiecte considerate a fi de lux. "Desi este considerata o zona rezidentiala consacrata, nu putem spune despre Pipera ca este cu adevarat o zona de lux, din cauza infrastructurii precare, a lipsei de intimitate si a densitatii prea mari. In Pipera sunt localizate aproape un sfert din noile proiecte rezidentiale", adauga cei de la CBRE|Eurisko.

CB Richard Ellis Eurisko este una din cele mai mari companii de servicii imobiliare comerciale din Romania. In februarie 2008 Eurisko Consulting a fost achizitionata de CB Richard Ellis Group, Inc. CB Richard Ellis este o companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles, fiind cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume (raportat la incasarile din 2007).

Cu peste 29.000 de angajati, compania deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (exclusiv companiile afiliate). CB Richard Ellis ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilir si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta.