Sute de persoane se ingramadeau la intrarea in Dubai Mall, centru comercial ai carui proprietari au ambitia de a atrage pana la 30 milioane de vizitatori anual, scrie AFP, citat de NewsIn. Centrul comercial numara 1.200 de magazine, dintre care marti au fost deschise doar jumatate.

Amplasat la baza 'Burj Dubai', un turn in constructie de 700 de metri, deja cel mai inalt din lume, centrul comercial va gazdui lanturi internationale de magazine ca Marks and Spencer, Galeries Lafayette sau Bloomingdales, care pana acum nu parasise teritoriul american.

Dubai Mall are si un hotel de lux cu 250 de camere, cel putin 120 de restaurante si cafenele, 22 de sali de cinema, un acvariu gigantic si un patinoar olimpic, potrivit reprezentntilor Emaar Malls Group, subsidiara a companiei imobiliare Emaar.

Citeste si:

O serie de economisti din Dubai se intreaba, totusi, daca orasul are nevoie de un nou centru de astfel de dimensiuni, mai ales in contextul economic actual.

Cei care implementeaza proiectul spun, insa, ca sunt optimisti, atat timp cat monarhiile petroliere bogate din Golful Persic sunt sigure ca economiile lor nu vor fi afectate de criza financiara mondiala.