Izolarea corespunzatoare a locuintelor contribuie cu aproximativ 40-50% la reducerea consumului de energie termica per ansamblul cladirii, arata un studiu realizat de Knauf Insulation, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata mondiala a materialelor izolante.
Conform reprezentantilor Knauf Insulation, elementele de constructie care consuma un procent important din energia termica necesara incalzirii blocurilor neizolate din Romania sunt peretii exteriori, acoperisul si planseul de peste subsol. Acestea cumuleaza o valoare de aproximativ 40-50% din consumul total de energie.

Astfel, in baza unui studiu efectuat pe o cladire de locuit multietajata (P+10E), s-a constatat ca prin peretii exteriori se pierde aproximativ 33% din energia termica totala consumata, prin acoperisul si planseul peste subsol neizolate se pierde aproximativ 11%, iar restul prin ferestre si usi.

"Aceste date, sustinute si de studiile realizate de Ministerul Dezvoltarii si al Lucrarilor Publice demonstreaza necesitatea unui program de reabilitare energetica a imobilelor, iar ministerul, impreuna cu primariile, vor sustine partial programul de izolare al blocurilor", sustin cei de la Knauf Insulation.

Acestia mai spun ca majoritatea proiectelor initiate de-a lungul timpului in Romania privind reabilitarea energetica a cladirilor au avut o solutionare partiala, fapt care nu a generat un impact substantial asupra reducerii gradului de dependenta pentru energia termica al romanilor.

"In aceste conditii, consideram ca solutia optima pentru aceasta piata ar fi demararea unor proiecte ample de reabilitare a blocurilor din Romania, utilizand in acest sens materiale izolante care sa asigure cele mai bune rezultate in vederea reducerii consumului de energie. Momentan, ceea ce putem sustine in mod cert este faptul ca izolarea corespunzatoare a locuintelor contribuie cu aproximativ 40-50% la reducerea consumului de energie termica per ansamblul cladirii", a declarat director comercial al Knauf Insulation Romania, Adrian Garofeanu.

La ora actuala, Romania este una dintre tarile europene care detine cele mai multe cladiri cu izolare termica redusa fata de media Uniunii Europene, avand un potential foarte mare pentru demararea unor programe ample de reabilitare termica, potrivit reprezentantilor companiei.

"Aceste programe au ca finalitate scaderea consumului de energie si implicit a costurilor de intretinere cu aproximativ 40-60% din valorile actuale, reducerea emisiilor poluante generate de consumul de energie si nu in ultimul rand, imbunatatirea conditiilor de igiena si a confortului termic", mai spun cei de la Knauf Insulation Romania.

Knauf Insulation a intrat oficial pe piata constructiilor din Romania in luna septembrie 2008. Pentru inceput, compania distribuie in Romania produse din vata de sticla, vata bazaltica si placi din lemn-beton, utilizate pentru izolarea termica, fonica si pentru protectia la incendiu. Anul acesta, primul an de activitate pe piata locala, Knauf Insulation estimeaza o cifra de afaceri de peste sapte milioane euro si o cota de piata de 13-15%.

Potrivit reprezentantilor Knauf Insulation, in 2009, izolarea locuintelor va ramane un subiect de actualitate, chiar si in contextul economico-financiar de la sfarsitul acestui an si indiferent de modul in care acesta ar putea influenta economia romaneasca.

"Interesul populatiei pentru reducerea facturilor de intretinere prin reducerea consumului de energie, implicit prin izolarea optima a locuintelor, este in crestere, sustinand dezvoltarea pietei materialelor izolante", mai spun cei de la Knauf Insulation.

Ca parte a grupului Knauf, compania produce o gama completa de produse pentru izolarea termica, acustica si pentru protectia la incendiu a tuturor tipurilor de cladiri: vata de sticla, vata bazaltica, polistiren extrudat, polistiren expandat si placi de lemn-beton. Ca producator de multiple tipuri de produse de izolare, Knauf Insulation este pozitionata strategic, oferind solutii pentru toate tipurile de aplicatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri