Guvernul a adoptat trei masuri importante pentru dinamizarea pietelor funciare si imobiliare, a declarat numarul doi in Executivul spaniol, Maria Teresa Fernandez de la Vega, la incheierea consiliului de ministri, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Doua dintre aceste masuri vizeaza favorizarea tranzactiilor cu terenuri apartinand statului spaniol pentru a construi aici locuinte sociale. O a treia masura priveste lasarea unui apel de oferte pentru achizitionarea de terenuri in vederea construiri de 15.000 pana la 20.000 de locuinte sociale cu o investitie globala de 2,5 miliarde de euro, a mai spus de la Vega.

Guvernul a adoptat, de asemenea, masurile deja anuntate luni de premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero vizand sa ajute somerii in special prin inghetarea partiala timp de doi ani a rambursarii imprumuturilor imobiliare pentru cei care si-au pierdut locul de munca. De aceasta masura ce va avea un caracter voluntar "vor putea beneficia circa 500.000 de persoane", a spus luni Zapatero.

Citeste si:

Guvernul de la Madrid a mai confirmat sambata acordarea unui ajutor financiar intreprinderilor care angajeaza someri in valoare de 1.500 de euro pe an pentru fiecare persoana angajata.

Spania se confrunta de circa un an cu o brusca incetinire economica legata de spargerea balonului imobiliar si agravata in ultimele luni de criza financiara internationala.

Potrivit unei estimari a Bancii Spaniei publicata saptamana trecuta, economia spaniola a inregistrat o scadere cu 0,2% a PIB-ului in trimestrul al treilea. La randul sau, somajul a crescut la 11,33% in trimestrul al treilea, situandu-se la cel mai inalt nivel din ultimii patru ani, in timp ce vanzarile de locuinte sunt in cadere libera (-36,8% pe an in luna august).