Guvernul spaniol a adoptat sambata un pachet de masuri pentru "dinamizarea" sectorului imobiliar si pentru a-i ajuta pe somerii care au dificultati sa-si ramburseze imprumuturile imobiliare.
Guvernul a adoptat trei masuri importante pentru dinamizarea pietelor funciare si imobiliare, a declarat numarul doi in Executivul spaniol, Maria Teresa Fernandez de la Vega, la incheierea consiliului de ministri, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Doua dintre aceste masuri vizeaza favorizarea tranzactiilor cu terenuri apartinand statului spaniol pentru a construi aici locuinte sociale. O a treia masura priveste lasarea unui apel de oferte pentru achizitionarea de terenuri in vederea construiri de 15.000 pana la 20.000 de locuinte sociale cu o investitie globala de 2,5 miliarde de euro, a mai spus de la Vega.

Guvernul a adoptat, de asemenea, masurile deja anuntate luni de premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero vizand sa ajute somerii in special prin inghetarea partiala timp de doi ani a rambursarii imprumuturilor imobiliare pentru cei care si-au pierdut locul de munca. De aceasta masura ce va avea un caracter voluntar "vor putea beneficia circa 500.000 de persoane", a spus luni Zapatero.

Guvernul de la Madrid a mai confirmat sambata acordarea unui ajutor financiar intreprinderilor care angajeaza someri in valoare de 1.500 de euro pe an pentru fiecare persoana angajata.

Spania se confrunta de circa un an cu o brusca incetinire economica legata de spargerea balonului imobiliar si agravata in ultimele luni de criza financiara internationala.

Potrivit unei estimari a Bancii Spaniei publicata saptamana trecuta, economia spaniola a inregistrat o scadere cu 0,2% a PIB-ului in trimestrul al treilea. La randul sau, somajul a crescut la 11,33% in trimestrul al treilea, situandu-se la cel mai inalt nivel din ultimii patru ani, in timp ce vanzarile de locuinte sunt in cadere libera (-36,8% pe an in luna august).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri