Lucrarile la centrul comercial Korona vor fi demarate in prima jumatate a anului 2009, iar finalizarea proiectului este prevazuta pentru semestrul al doilea al anului 2010. Centrul comercial se va intinde pe o suprafata totala de 153.000 mp, pe patru niveluri, si va dispune de o suprafata inchiriabila de aproximativ 53.000 mp unde urmeaza sa functioneze 240 de magazine.

"Este prima noastra investitie in Romania si unul dintre cele mai mari proiecte ale companiei. Cunoastem situatia de criza din intreaga lume insa am avut mai multe intalniri cu banci din Polonia si Romania si speram sa obtinem finantarea necesara pentru proiect. Din totalul investitiei, 30% va fi alocat de catre noi, iar restul din imprumuturi bancare. In momentul de fata avem un buget de peste 20 milioane euro pentru achizitii de terenuri in Romania unde vizam dezvoltarea de noi proiecte", a declarat Piotr Gromniak.

Potrivit presedintelui companiei, Echo a finalizat in prezent cateva zeci de proiecte de centre comerciale, birouri, rezidentiale si hoteluri, iar in prezent compania este implicata in noi proiecte atat in Polonia cat si in strainatate, conform NewsIn.

Citeste si:

Echo Investment este una din primele trei companii de investitii si dezvoltare cu capital polonez, iar din 1996 societatea este cotata la bursa de valori din Varsovia.

Societatea realizeaza invetitii in patru sectoare ale pietei imobiliare: locuinte, centre comerciale, imobile de birouri si hoteluri. Societatea a finalizat deja aproape 80 de proiecte in 28 de orase din Polonia cu o suprafata de 700.000 mp.