Cladirea ocupa intreaga parte vestica din Grosvenor Square, avand o amprenta la sol de aproximativ 3.740 mp, in timp ce suprafata construita interna (obtinuta prin scaderea grosimii zidurilor exterioare si a altor suprafete exterioare, cum ar fi balcoanele si teresele) ajunge la 25.200 mp dispusi pe doua nivele de subsol, demisol, parter, mezanin si cinci etaje. Cladirea este pozitionata ultracentral si poate fi convertita, dupa obtinerea aprobarilor de rigoare, pentru a servi unei varietati de utilizari.

"Este o oportunitate remarcabila de a achizitiona o cladire unica din cea mai prestigioasa zona a Londrei, renumita pe plan international. Ne asteptam la cereri din toata lumea. Cautam un cumparator cu experienta, expertiza, putere financiara care sa se angajeze sa valorifice la maximim potentialul locatiei", a declarat Zoe Bignell din partea Cushman & Wakefield, consultantul tranzactiei pentru Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit companiei Cushman&Wakefield, departamentul de stat al SUA scoate la vanzare dreptul sau de concesiune pe termen lung asupra cladirii. Concesiunea acordata de The Grosvenor Estate in 1954, este valabila pentru 999 de ani, chiria fiind fixa pe toata perioada contractului.

Disponibilitatea ambasadei este integral legata de achizitionarea si dezvoltarea noii locatii din Battersea si depinde de apobarea Congresului si securizarea aprobarilor pentru London Borough of Wandsworth.