Cladirea Ambasadei Americane (Chancery) din Grosvenor Square a fost scoasa la vanzare ca urmare a deciziei Departamentului de Stat al SUA de a achizitiona o noua locatie pe malul sudic al Tamisei, a anuntat Cushman&Wakefield, agentul exclusiv pentru vanzarea proprietati.
Cladirea ocupa intreaga parte vestica din Grosvenor Square, avand o amprenta la sol de aproximativ 3.740 mp, in timp ce suprafata construita interna (obtinuta prin scaderea grosimii zidurilor exterioare si a altor suprafete exterioare, cum ar fi balcoanele si teresele) ajunge la 25.200 mp dispusi pe doua nivele de subsol, demisol, parter, mezanin si cinci etaje. Cladirea este pozitionata ultracentral si poate fi convertita, dupa obtinerea aprobarilor de rigoare, pentru a servi unei varietati de utilizari.

"Este o oportunitate remarcabila de a achizitiona o cladire unica din cea mai prestigioasa zona a Londrei, renumita pe plan international. Ne asteptam la cereri din toata lumea. Cautam un cumparator cu experienta, expertiza, putere financiara care sa se angajeze sa valorifice la maximim potentialul locatiei", a declarat Zoe Bignell din partea Cushman & Wakefield, consultantul tranzactiei pentru Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit companiei Cushman&Wakefield, departamentul de stat al SUA scoate la vanzare dreptul sau de concesiune pe termen lung asupra cladirii. Concesiunea acordata de The Grosvenor Estate in 1954, este valabila pentru 999 de ani, chiria fiind fixa pe toata perioada contractului.

Disponibilitatea ambasadei este integral legata de achizitionarea si dezvoltarea noii locatii din Battersea si depinde de apobarea Congresului si securizarea aprobarilor pentru London Borough of Wandsworth.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri