Construit in parteneriat cu societatea mixta Leogrant, Shopping MallDova se desfasoara pe patru niveluri si are o suprafata totala construita de 70.000 de metri patrati, respectiv 25.000 de metri patrati suprafata inchiriabila (GLA).

Centru comercial a fost inchiriat in totalitate, procesul incepand in luna martie a acestui an.

“Chiriile sunt cu aproximativ 30% mai mici decat in Bucuresti. Am inceput in luna martie si lucrurile au mers rapid. A fost acelasi proces ca si la inchirierea Bucuresti Mall sau Plaza Romania, nu putem spune ca fost mai dificil”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Tanasescu, directorul de operatiuni al Anchor Group si cel care s-a ocupat in intregime de inchierea Shopping MallDova.

Printre brandurile care isi vor deschide primul lor magazin in Chisinau se numara Debenhams, Rock & Roll Bowling, Diverta, Forever 18, Koton, Lacoste, Pennyblack, Irina Schrotter, Fox,Samsonite, Mothercare, Olsen, Sacoor Brothers, Polo Garage, House of Art, Kenvelo, Otter, Bigotti, Swarovski, BSB, Nara Camicie, Calvin Klein, Pepe Jeans, Little Big si Swatch. Pe langa acestea, mall-ul va include un supermarket Fourchette, care se intinde pe 2300 de metri patrati, un cinematograf multiplex cu sase ecrane din reteaua Patria si o sala de bowling.

Din totalul brandurilor prezente, aproximativ 30-40% sunt branduri romanesti.

Citeste si:

“Estimam pentru Shopping MallDova un trafic de 17.000 – 20.000 de vizitatori pe zi, insa este prea devreme sa spunem ce buget vor aloca astia pentru cumparaturi, intrucat acesta este primul centru comercial din RepublicaMoldova si nu avem un alt punct dereper”, a explicat Vicentiu Spataru, director general al Lemi Invest, adaugand ca Shopping MallDova va crea 3.000 de locuri de munca.

Lemi Invest este dezvoltatorul centrului comercial Shopping MallDova. Compania este o societate mixta dintre Leogrant, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Republica Moldova si Anchor Grup, parte din grupul de companii Fiba Holding.

Cu un volum de investitii de 390 milioane de euro in proiecte finalizate sau viitoare si avand in plan investitii de circa 400 milioane euro in urmatorii ani, Anchor Grup a mai lansat, la inceputul lunii martie, Anchor Plaza Metropol, o cladire de birouri situata in apropiere de Plaza Romania.

Principalele proiecte ale companiei sunt Bucuresti Mall, Plaza Romania, Shopping Mall Dova, Anchor Plaza, Anchor Plaza Metropol si InCity Residences, ansamblu rezidential situat in centrul Bucurestiului.