Preturile proprietatilor din perimetrul Kiseleff-Primaverii-Aviatorilor au ramas intacte de la inceputul anului, iar terenurile se situeaza in continuare intre 3.500 si 5.000 euro/mp, in timp ce casele si vilele pot ajunge si la sase milioane euro, sustin consultantii imobiliari ai EuroMetropola.
"Preturile proprietatilor au scazut destul de mult pe anumite segmente, in medie cu 15-25% si, in cazuri izolate, chiar cu 50% pentru anumite terenuri. Cu toate acestea, perimetrul Kiseleff-Primaverii-Aviatorilor ramane insensibil in fata crizei economice globale, preturile proprietatilor din zona celor privilegiati ramanand intacte de la inceput de an", explica reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola.

Acestia mai spun ca ca exista clienti care au asteptari ce par a nu avea nimic in comun cu rationalul. "Sunt si clienti care incearca sa le induca proprietarilor ideea ca piata se va prabusi si le propun preturi mult si sub costul de constructie al proprietatii respective. Bineinteles ca nimeni nu vinde sub pretul de cost, ar insemna sa scoatem proprietatile la mezat, in cele mai multe cazuri se face un discount reducandu-se profitul, nicidecum vanzand sub pretul de cost. Oamenii trebuie sa inteleaga ca pretul anumitor proprietati nu are cum sa scada drastic", adauga reprezentantii companiei imobiliare.

Consultantii EuroMetropola recunosc insa ca sunt in piata si clienti care dispun de lichiditati, au conexiuni in anumite medii, banci, companii imobiliare etc, si care vizeaza oportunitati. "Principalul lor scop este sa achizitioneze proprietati mult subevaluate. De obicei acestea se tranzactioneaza in cercuri foarte restranse. Poate pare greu de crezut, insa pentru multi acest moment de descumpanire isi are beneficiile lui", conchid cei de la EuroMetropola
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri