RA-APPS a anulat licitatiile pentru vanzarea a 15 spatii din Casa Presei

RA-APPS a anuntat vineri ca licitatiile pentru vanzarea a 15 spatii din Casa Presei nu vor mai avea loc, dupa ce luni oferea detalii privind organizarea licitatiilor publice cu strigare pentru spatiile care fac parte din ansamblul fostului Combinat Poligrafic «Casa Scanteii».

Potrivit reprezentantilor institutiei, RA-APPS a oprit procesul de vanzare prin licitatie pentru ca nu au fost aprobate inca anexele ce cuprind imobilele Regiei care pot fi scoase la vanzare.

Legea 229/2008, prin care a fost aprobata Ordonanta Guvernului 28/2007, care se refera la vanzarea unor imobile ale Regiei, a fost insa aprobata de Parlament, iar prima licitatie pentru vanzarea celor 15 spatii din Casa Presei a avut loc in perioada 12-14 noiembrie, dar la aceasta nu s-a inscris nimeni.

Clubul Roman de Presa (CRP) a protestat miercuri, dupa anuntul RA-APPS privind scoaterea din nou la licitatie a spatiilor, argumentand ca Regia vinde spatiile din Casa Presei fara sa consulte Clubul. Potrivit CRP, demersul a fost facut fara ca premierul, Secretariatul General al Guvernului sau RA-APPS sa-si fi indeplinit promisiunile de a consulta sau de a informa CRP "privind intentiile concrete de vanzare a spatiilor", potrivit comunicatului remis de Consiliul de Onoare al CRP.

Joi, ca urmare a comunicatului de presa al CRP, Regia a remis un comunicat prin care informa ca spatiile administrate de Regie se vand numai prin licitatie publica, iar sumele obtinute din vanzarea imobilelor se varsa la bugetul de stat.

RA-APPS a anuntat in 17 noiembrie ca scoate din nou la vanzare, prin licitatie publica cu strigare, 15 spatii din Casa Presei Libere, cel mai mic pret de pornire fiind de 31.000 de euro, iar cel mai mare - de 86.000 de euro. Spatiile se afla in Corpul B2 al Casei Presei, la etajulul al doilea, si fac parte din ansamblul fostului Combinat Poligrafic «Casa Scanteii».

Preturile de la care vor porni licitatiile, exprimate in euro, fara TVA, pleaca de la 31.000 de euro pentru o incapere de 19,71 metri patrati si ajung la 86.000 de euro pentru o incapere de 55,35 metri patrati. Licitatiile vor fi organizate in 26, 27 si 28 noiembrie.

Casa Presei a fost construita in perioada 1952 - 1957 si avea aproximativ 6000 de birouri, in suprafata totala de 23.000 de metri patrati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri