Dezvoltatorul Nakheel, companie detinuta de guvernul din Dubai si cunoscuta pentru dezvoltarea Insulei Palmier, a anuntat ca va concedia 500 de angajati, reprezentand 15% din numarul total, majoritatea provenind din departamentele de vanzari si de marketing.
Scaderea preturilor din Dubai si limitarea finantarilor au fortat dezvoltatorii sa isi amane o parte din proiecte si sa ia masuri pentru a face fata conditiilor pietei, noteaza Financial Times. O parte din gigantul proiect Jumeirah Garden City, care a atras investitii de 350 miliarde de dolari, va fi astfel amanat, printre proiectele intarziate numaradu-se cartierul de vile Frond N villas, hotelul international Trump, dezvoltat in parteneriat cu miliardarul Donald Trump si turnul Gateway.

Dezvoltatorul Nakheel detine un portofoliul care include 571 de proiecte, dintre care 249 se afla in constructie, potrivit publicatiei arabe Zawya. Jumeirah Garden City urma sa fie finalizat in anul 2014.

Compania a adaugat ca o mare parte din proiectul Waterfront, ce consta in dezvoltarea unui lant de insule, de doua ori mai mare decat Hong Kong-ul, va fi de asemenea amanat.

In urma cu o luna, dezvoltatorul Emaar Malls Group a inaugurat Dubai Mall, cel mai mare centru comercial din Orientul Mijlociu, ce a necesitat o investitie de 20 miliarde de dolari.

“Criza internationala nu a afectat piata de retail din Dubai, suntem constienti de cresterea economica din regiune si asteptam 30 de milioane de vizitatori in primul an”, spunea in luna noiembrie Yousuf Al Ali, General Manager al Dubai Mall.

O serie de economisti din Dubai s-au intrebat daca orasul are nevoie de un nou centru de astfel de dimensiuni, in contextul economic actual, insa cei care implementeaza proiectul s-au aratat optimisti, atata timp cat monarhiile petroliere bogate din Golful Persic sunt sigure ca economiile lor nu vor fi afectate de criza financiara mondiala.

Un studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International arata faptul ca puterea de cumparare in Emiratele Arabe este de 14.400 de dolari pe an per consumator.

La sfarsitul lunii trecute, presa araba a scris despre o posibila fuziune intre cei doi dezvoltatori, Nakheel si Emaar Malls Group, insa ambele companii au negat acest zvon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri