AFI Europe a inaugurat recent primul shopping mall din orasul ceh Pardubice si al doilea al companiei din Cehia, dupa o investitie de aproximativ 50 milioane de euro, si intentioneaza ca in 2009 sa deschida complexul comercial AFI Cotroceni Park Bucuresti, a anuntat compania.
AFI Palace Pardubice este primul shopping mall din orasul ceh Pardubice, situandu-se la o distanta de 100 de kilometri, la est de Praga. Mall-ul este localizat in Piata Masaryk, in centrul orasului, si se intinde pe o suprafata de 50.000 mp, oferind 550 locuri de parcare subterane.

Constructia mall-ului a durat doi ani, iar acesta cuprinde 100 de magazine apartinand unor branduri internationale precum Nike, Esprit, New Yorker, Sephora, T-Mobile sau Benetton, alaturi de un spatiu care include restaurante, cafenele si un modern complex de cinematografe, primul de acest fel in Regiunea Pardubice.

Compania opereaza in Republica Ceha din 1997, dezvoltand 11 proiecte in Praga si imprejurimi. Cu cinci ani in urma, AFI Europe a deschis AFI Palace Flora, unul din primele mall-uri din Cehia. In 2009, AFI Europe intentioneaza sa deschida AFI Cotroceni Park in Bucuresti, care va fi cel mai mare shopping mall din Romania.

Complexul comercial AFI Cotroceni Park va fi construit la intersectia bulevardelor Timisoara si Vasile Milea din Bucuresti, pe locul fostei fabrici UMEB, si va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala construita de peste 200.000 de metri patrati si o parcare de 120.000 de metri patrati.

AFI Cotroceni Park va fi o constructie inovatoare in forma triunghiulara, cu trei artere majore unde se vor gasi prestigioase marci internationale. Locatia va cuprinde peste 250 de magazine, restaurante fast food, o sala de fitness, 20 de sali de cinema si o premiera pentru Romania - primul IMAX (cinematograf tridimensional).

Mall-ul va beneficia de 2.500 de locuri de parcare. Complexul pune la dispozitie spatii de inchiriat care sunt destinate unui mix al pietei de retail si include deja branduri premium internationale si locale.

Intre retelele de retail care vor ocupa spatii in centul comercial se numara Real Hipermarket, Cinema City, Domo, Intersport, Mark and Spencer, Holmes Place, Levis, Leonardo, Della Spora si lantul de moda israelian Fox-Weizel.

Aproape 75% din suprafata mallului revine diviziei de fashion, iar 10% este destinata restaurantelor, fast foodurilor si spatiilor de relaxare (pationar, cinmea, locuri de joaca pentru copii).

De antrepriza proiectului se ocupa compania Danya Cebus, subsidiara a Africa Israel Investments, contractul fiind semnat la 23 octombrie si ajungand la suma de 158 de milioane de euro. Valoarea proiectului este estimata la 280-300 de milioane de euro.

AFI Europe este membra a Grupului Africa-Israel, unul din cei mai importanti investitori in domeniul imobiliar rezidential si comercial, activ prin proiecte de amploare in tari precum Cehia, Serbia, Romania, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria.

Grupul Africa Israel dezvolta activitati in variate domenii-de la parcuri rezidentiale la proprietati ce rentabilizeaza investitia, centre comerciale, industria energetica, moda, telecomunicatii si media. Pe langa Europa, trustul activeaza si in SUA, Rusia, Orientul Indepartat si Israel. Cifra neta de afaceri raportata pentru 2007 este de 764 milioane de euro, de cinci ori mai mare decat in anul 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri