"Desi ne asteptam ca in primele trei luni ale anului viitor sa avem o stagnare a vanzarilor, date fiind schimbarile pe care le traversam cat si inceputului de an, credem ca din a doua jumatate a anului lucrurile se vor aseza pe aceasta piata. Intre timp, Cosmopolis continua lucrarile de constructie. Este un angajament de lunga durata, fazele de constructie desfasurandu-se pe o perioada de cel putin sapte ani", a declarat directorul general al Opus Land Development SA, Murat Kavurga, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, una dintre cele mai evidente realizari ale proiectului este finalizarea primei faze de constructie, cu opt luni in avans fata de planul stabilit. Astfel, in luna decembrie 2008 au inceput livrarile celor 565 de apartamente, dintre care 36 de blocuri si 8 vile. "Proprietarii locuintelor Cosmopolis vor lua in primire spatiile, treptat, pana in martie 2009, cand toate lucrarile de amenajare vor fi incheiate", mai spun reprezentantii companiei.

Opus Land Development S.A. a investit pana in prezent 80 de milioane de euro in acest proiect, din care 20% a alocat lucrarilor de infrastuctura aferente primelor doua faze ale proiectului.

Directorul general al companiei sustine ca imprumutul de 57 de milioane de euro primit de la partenerul GarantiBank, precum si avansul incasat pentru aproximativ 1.200 de apartamente contractate, ofera stabilitatea necesara pentru a finaliza cele doua faze de constructie anuntate. Mai mult, acesta mai spune ca situatia de criza existenta pe piata imobiliara nu va afecta continuarea urmatoarelor faze de executie ale proiectului.

Citeste si:

Prima faza a proiectului se va incheia in totalitate in martie 2009 cand vor fi livrate spatiile verzi, un mic centru comercial cu doua restaurante, o sucursala de banca, o farmacie si un supermarket.

Investitia totala estimata pentru acest proiect - care are ca data finala de executie anul 2014 - este de circa 700 milioane euro. Cosmopolis este dezvoltat pe un teren de 100 de hectare din Stefanestii de Jos, judetul Ilfov. Valoarea de piata a terenului este de circa 100 milioane euro, iar dezvoltatorii estimeaza ca vor realiza aproximativ 6.000 de locuinte de tip vila si apartament in sapte etape.

Cosmopolis este dezvoltat de compania Opus Land Development, parte a reputatului grup de companii din domeniul constructiilor, Buyukhanli Group. Prezent inca din 1953 pe piata din Turcia, grupul are expertiza in zona proiectelor rezidentiale, comerciale si hoteliere din Turcia.