Voestalpine intrerupe procesul de securizare a terenului in Romania

Voestalpine a decis inghetarea proiectului de evaluare privind constructia unei noi otelarii la Marea Neagra, decizia cu privire la posibila locatie fiind amanata pe termen nedefinit, pe fondul recesiunii anticipate pentru anul 2009 si a incertitudinilor privind evolutia ciclica din anii urmatori.

Potrivit companiei, cele patru locatii potentiale din Bulgaria, Romania, Turcia si Ucraina, identificate in cadrul proiectului de evaluare, vor fi reexaminate la reluarea proiectului.

"Activitatile demarate in cadrul procesului de securizare a terenului din Constanta (Romania), avut in vedere ca potentiala locatie, vor fi abandonate. Aceste activitati au fost demarate intrucat cadrul legal din
Romania nu permitea o alta modalitate de securizare a terenului. Dat fiind faptul ca decizia a fost amanata pe termen nedefinit, procesul de securizare a terenului va fi intrerupt, iar voestalpine nu va mai exercita optiunile de achizitie corespunzatoare", se arata intr-un comunicat al companiei.

Voestalpine gestioneaza in Linz, Austria, una dintre cele mai eficiente otelarii din punct de vedere energetic, care beneficiaza de cele mai inalte standarde de protectie a mediului inconjurator din Europa. Aceasta otelarie a fost perfectionata in ultimii ani prin investitii in valoare de trei miliarde de euro, o dezvoltare ulterioara nefiind posibila din considerente de spatiu. Prin urmare, incepand cu septembrie 2007, s-a evaluat posibilitatea construirii unei otelarii „gemene” la Marea Neagra, cu o capacitate anuala de productie de aproximativ cinci milioane de tone de otel. Decizia este amanata acum pe termen nedefinit, pe fondul incetinirii economiei internationale si a recesiunii anticipate pentru Europa.

In 1 octombrie, Guvernul Romaniei si reprezentantii Voestapine au semnat un memorandum de intelegere cu privire la dezvoltarea combinatului siderurgic in zona Marii Negre, dupa ce si Bulgaria semnase un memorandum similar in 8 septembrie.

Grupul Voestalpine are venituri care depasesc 10 miliarde de euro si peste 42.000 de angajati in intreaga lume, mai mult de jumatate din acest numar, in afara Austriei. Grupul este format din 360 de companii de productie si vanzari aflate in peste 60 de tari. Prin produsele sale de foi de otel de cea mai inalta calitate, voestalpine este unul dintre partenerii de top din Europa pentru industria de masini, electrocasnice si cea energetica. In plus, voestalpine este lider mondial pe piata tehnologiei si instrumentelor de otel si numarul 1 in Europa in productia de sine si categorii speciale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri