Immofinanz: Pierderi de 1,85 mld. euro in S1 fiscal

Fondul austriac de investitii imobiliare Immofinanz, aflat in dificultate financiara, a raportat luni pierderi masive pe primul semestru fiscal, compania fiind afectata de reevaluari si deprecieri de active al subsidiarei Immoeast.

Immofinanz, care a anuntat ca are nevoie de 110 milioane euro (156,4 milioane dolari) pana la finalul anului, pentru a se mentine pe linia de plutire, a raportat pierderi inainte de dobanzi si taxe de 1,85 miliarde euro, fata de profitul de 431,6 milioane euro, raportat in aceeasi perioada a anului trecut.

Pierderile inainte de taxe au scazut la 2,65 miliarde euro in prima jumatate a anului fiscal 2008-2009, scrie Reuters, citat de NewsIn.

La inceputul lunii, Immofinanz a inaintat principalilor sai sase creditori un plan de restructurare. Grupul a anuntat luni ca cele sase banci au fost de acord, in principal, sa ii acorde credite, dar inca evalueaza masurile.

Totodata, compania a anuntat ca va avea nevoie de alte 150 milioane euro pana la finalul lui aprilie, pentru evitarea unei crize de lichiditati.

Divizia Immoeast a Immofinanz, ce se axeaza pe piata din Europa Centrala si de Est, a raportat luna aceasta pierderi inainte de taxe de 1,8 miliarde euro, in al doilea trimestru incheiat in octombrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri