Spatiul care va fi ocupat de Tesco este situat intr-o cladire noua, de 27.000 de metri patrati, aflata in constructie, din cadrul ProLogis Park Galanta-Gán, un parc logistic modern situat la aproximativ 60 de kilometri nord-est de centrul Bratislavei. Lucrarile de constructie la noua cladire au inceput in iulie 2008 si sunt programate pentru finalizare in primul trimestru al anului 2009.

Acesta este al treilea contract de inchiriere semnat intre Tesco si ProLogis in Slovacia. Compania ocupa, de asemenea, 65.000 de metri patrati intr-o alta cladire a aceluiasi parc si 35.000 de metri patrati in ProLogis Park Bratislava.

"Companii importante precum Tesco isi stabilesc in continuare lanturi de aprovizionare in Slovacia datorita pozitiei sale strategice in Europa Centrala si de Est, fortei de munca ieftine si a infrastructurii aflate in plina dezvoltare", a declarat Mario Sander, ProLogis Market Officer pentru Slovacia si Republica Ceha.

Citeste si:

ProLogis Park Galanta-Gán include, in prezent, doua cladiri finalizate ce totalizeaza peste 160.000 de metri patrati de spatiu logistic, pe langa cladirea de 27.000 de metri patrati care este in curs de finalizare. Parcul este situat strategic in apropiere de autostrada internationala D1 (E58), care incepe de la Viena si continua, prin Bratislava, catre Rusia, dar si in apropiere de aeroportul din Bratislava si de portul Bratislava care comunica prin intermediul Dunarii cu portul din Rotterdam. Un alt client al ProLogis Park Galanta-Gán este DHL.

Portofoliul ProLogis in Slovacia totalizeaza 387.000 de metri patrati de spatiu logistic la data de 30 septembrie 2008. Printre clientii importanti din tara se numara C&A, Brilux and Spandex, DHL, Gebrüder Weiss, HOPI, Joebstl Warehousing, Lekkerland, Nay Elektrodom, Tesco, Transkam Slovakia, Weindel si Wincanton.

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie din lume, cu operatiuni pe 136 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 40,8 miliarde dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 51 milioane mp, in 2.898 proprietati, la 30 septembrie 2008. Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga.