Dupa modelul Liberty Center, Tiago Oradea va avea un patinoar interior, deschis pe tot parcursul anului. Astfel, valoarea initiala a investitiei, de 60 milioane de euro, va creste cu 10%, pana la 66 milioane de euro. Agentul exclusiv de inchiriere al mall-ului este compania de consultanta imobiliara Colliers International.

„Spatiul este inchiriat in proportie de 50-55%, iar vestea adaugarii unui patinoar la conceptul inital va fi atractiva si pentru retailerii noi. Largirea zonei de entertainment, cu patinoar interior deschis pe tot parcursul anului si cinema 3D, va genera un trafic important in mall”, a declarat Marius Barbu, Retail Development Director al Mivan.

Mall-ul asteapta din aceasta toamna peste 15.000 de vizitatori zilnic, jumatate din cat estimau reprezentantii Mivan in toamna trecuta pentru Liberty Center, din Bucuresti.

Tiago Oradea va fi livrat in septembrie anul curent si reprezinta primul mall dintr-un lant de 10, numit Tiago Malls, cea mai mare investitie in mall-uri planificata pe piata romaneasca de retail, peste 700 de milioane de euro. In plus, Mivan isi propune sa inceapa in acest an lucrarile de constructie in paralel la alte doua proiecte, Tiago Ploiesti si Tiago Bacau.

Citeste si:

“Vom continua investitiile pe care ni le-am propus in Romania cu toate problemele actuale de pe piata financiara. Nu vom renunta in nici un caz la proiectele noastre, insa ne vom ajusta strategia si vom face mall-uri mult mai atractive”, a adaugat Marius Barbu, Retail Development Director al Mivan.

Mall-urile Tiago vor fi construite in orase cu peste 100.000 de locuitori, fiecare mall avand o suprafata inchiriabila cuprinsa intre 25.000 si 30.000 de metri patrati, dispusa pe doua sau trei niveluri.

La sfarsitul lunii octombrie 2008, dezvoltatorul irlandez Mivan Development a inaugurat centrul comercial Liberty Center, situat la intersectia dintre Calea Rahovei si Strada Progresului, valoarea acestuia de piata fiind in acel moment estimata la 140 milioane de euro, dublu fata de valoarea investitiei, potrivit lui John Houghton, Property Director Mivan Development Romania.

Mivan Group este una dintre marile companii internationale de constructii si dezvoltari imobiliare, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat. Mivan opereaza in Romania din anul 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier, unde a finalizat un proiect in valoare de 140 milioane de dolari, in cadrul Programului de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei.