Pentru al doilea an consecutiv, Horatiu Florescu, vicepresedintele companiei de consultanta imobiliara Colliers si directorul departamentului de birouri, a fost desemnat agentul numarul unu in reteaua Colliers International. Cum a reusit un roman sa aduca cei mai multi bani pentru compania sa pe o piata de un milion de metri patrati? „Prin mult noroc si prin calitatea serviciilor”, rezuma brokerul reusita sa din 2008.
La sfarsitul saptamanii trecute, Colliers International, compania cu 293 birouri in 61 de tari, si-a anuntat cei mai buni agenti, Florescu (foto) fiind desemnat numarul unu mondial, la fel ca si in anul 2007. Cu exceptia ultimilor doi ani, acest titlu a fost castigat, pentru mai mult de 10 ani la rand, de Avtar T. Beins, un agent canadian cu o experienta de 30 de ani in real estate. Criteriul de selectie: veniturile aduse de broker companiei Colliers.

„Dupa ce timp de sapte ani, am fost numarul unu in regiune, in 2006, numarul doi mondial, iar in 2007, numarul unu mondial, anul trecut am incercat sa imi mentin acest titlu. In opinia mea, sunt trei ingrediente care asigura succesul unui broker: activitatea intr-o multinationala, cunoasterea foarte buna a pietei si ceea ce oferi tu ca broker”, a declarat, pentru Wall-Street, vicepresedintele Colliers.

De la agent la vicepresedinte

Horatiu Florescu are o experienta de 11 ani in piata imobiliara si reprezinta companii precum IBM, HP, Microsoft, Oracle, Deloitte, Ernst&Young sau PricewaterhouseCoopers. Si-a inceput activitatea in cadrul Colliers ca agent al departamentului de rezidential, iar dupa aproape un an, s-a mutat in cadrul departamentului de birouri.

In cifre, piata imobiliara din Bucuresti inseamna circa un milion de metri patrati. Pe segmentul spatiilor de birouri, anul trecut, s-au tranzactionat 230.000 mp, iar Florescu a avut o cota de piata de aproximativ 50%. Pe o piata considerabil mai mica decat restul pietelor in care activeaza Colliers, romanul a reusit sa aduca cele mai mari venituri companiei, devansandu-l inca o data pe canadianul Avtar T. Beins, vicepresedinte executiv in cadrul biroului Colliers din Vancouver.

O cota de piata de 50%

„Este foarte important sa cunosti piata si serviciile pe care le oferi, ca si consultant. In ceea ce ma priveste, pe langa cunosterea pietei, am avut un foarte mare suport atat de la colegii mei din departamentul de birouri, cat si de la Bogdan Georgescu (n.r.: Managing Partner al Colliers). Insa de fiecare data cand merg la un pitch, le spun clientilor pe ce criterii este bine sa isi aleaga agentul: sa tina seama de calitatea serviciilor, de cunoasterea pietei si de brokerul cu care lucreaza, de increderea cu care il investeste”, a adaugat Horatiu Florescu.

Desi primavara-vara a reprezentat perioada cu cele mai multe tranzactii incheiate, ultima si cea mai mare tranzactie pe care Florescu a semnat-o a fost in luna decembrie - inchirierea unei suprafete de 13.755 mp in cadrul proiectului Novo Park, amplasat in zona de nord a Bucurestiului.

Alte tranzactii incheiate de vicepresedintele Colliers in 2008 au fost 13.500 mp inchiriati in cladirea The Lakeview, situata pe Barbu Vacarescu si 10.000 mp, tot in cadrul Novo Park.

„Am sa incerc sa imi pastrez titlul de numarul unu mondial in reteaua Colliers si in 2009, un an spre care privesc cu optimism si care cred ca va fi mai bun decat 2008, din punct de vedere al tranzactiilor semnate”, a incheiat Horatiu Florescu.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand 293 birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, compania ofera servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.

Numele proiectului Suprafata tranzactionata Luna incheierii tranzactiei
Novo Park 13.755 mp Decembrie
The Lakeview 13.500 mp Februarie
Novo Park 10.000 mp Martie
The Lakeview 7.500 mp Aprilie
West Gate Park 7.000 mp Aprilie

Sursa: Colliers International
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri