Potrivit companiei, zona comerciala a proiectului, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 57.000 mp, va fi finalizata si deschisa publicului in prima parte a anului viitor. Pana in prezent, Iulius Group a investit peste 3,5 milioane de euro in consolidarea zonei in care va fi construit Palas Iasi.

Palas Mall si Palas Shopping Street vor cuprinde in total 150 de magazine care vor gazdui branduri internationale in premiera in Romania, dar si branduri nationale, o zona de foodcourt cu specific international, cinematograf multiplex, restaurante si cafenele.

Reprezentantii companiei germane Assmann Beraten+Planen, care asigura managementul proiectului Palas, si-au propus ca, la inceputul anului viitor, sa finalizeze zona de entertainment, cea pietonala si parcul din cadrul ansamblului.

Royal Park va fi cel mai mare parc amenajat din estul Romaniei, cu o suprafata de aproximativ 50.000 mp si va cuprinde un patinoar, pista de role si skateboard, spatii de joaca pentru copii, fantani arteziene si amfiteatru in aer liber.

Tot in prima parte a anului 2010, cele doua cladiri de birouri clasa A din cadrul ansamblului Palas, Platinum si Rodium, vor fi complet finalizate, totalizand 13.500 m. Parcarea subterana, o investitie de peste 50 milioane de euro, va deveni functionala odata cu inaugurarea zonei comerciale si zonei de birouri clasa.

Citeste si:

„In santier se va lucra in ritm sustinut astfel incat, pana in primul trimestru al anului viitor, la Palas sa devina functionale zona comerciala, cea de office, entertainment, parcarea subterana si parcul”, a declarat Joachim Jörger, managerul de proiect al ansamblului Palas si reprezentantul Assmann Beraten+Planen.

La sfarsitul anului trecut, Iulius Group a inaugurat showroom-ul Rezidential Palas, cu o suprafata desfasurata de 1.000 mp pe doua niveluri.

Ansamblu urbanistic Palas, amplasat in zona centrala a Iasiului, va necesita o investitie de peste 250 milioane de euro. Pentru dezvoltarea componentei de rezidential si comercial, proiectul Palas beneficiaza si de o finantare de 124,8 milioane de euro, acordata de UniCredit Tiriac Bank.

Iulius Group a fost infiintata in anul 1991 de catre Iulian Dascalu, iar compania mai detine in prezent alte trei mall-uri in Iasi, Timisoara si Cluj, avand in desfasurare si ansambluri rezidentiale in Timisoara si Iasi.