Compania ungara Ablon Group, dezvoltatorul proiectului Sunset Residences din cartierul Drumul Taberei, va continua doar 3 din cele 21 de proiecte anuntate, doua in Budapesta si unul in Praga, proiectele din Romania fiind oprite.
Pe piata locala, Ablon a inceput lucrarile de constructie la proiectul Sunset Residences (foto), ce totalizeaza 2.120 de apartamente dispuse in 10 cladiri si mai avea planificate doua proiecte de birouri, Aeroport City, o investitie estimata la 280 milioane de euro si Tepes Voda Business Center, pentru care urma sa aloce 15 milioane de euro.

In total, dezvoltatorul avea cinci proiecte aflate in constructie si alte 16 planificate in orasele Bucuresti, Budapesta si Praga. Din tot acest portofoliul, Ablon a anuntat ca va continua doar trei: faza a doua din Airport City - un proiect de birouri din Budapesta, Blaha Center – un proiect mix tot din Budapesta, ce contine spatii hoteliere si comerciale, si Viva Residence – un ansamblu rezidential din Praga, cu 126 de locuinte.

In vara anului trecut, compania a cumparat un teren de 1.840 mp, situat in Sectorul 2 al Capitalei, unde planuia sa construiasca o cladire de birouri de clasa A, Tepes Voda Business Center, cu o suprafata totala construita de 11.000 metri patrati, investitia fiind estimata la 15 milioane de euro.

Tot in vara lui 2008, Ablon anunta achizitia unui alt teren, cu o suprafata de 133.264 metri patrati, in apropiere de Aeroportul Henri Coanda, unde era planificat proiectul Aeroport City, o investitie de 280 milioane de euro.

In anul 2007, dezvoltatorul a cumparat un teren de 33.650 metri patrati in zona Pipera, platind 9,5 milioane euro, pentru a construi circa 1.000 de apartamente si o cladire de birouri. La sfarsitul lui 2006, Ablon a mai platit 15,3 milioane de euro pentru doua terenuri cu o suprafata totala de 220.000 metri patrati in Mogosoaia si in Bucuresti, ambele destinate unor proiecte rezidentiale ce urmau sa cuprinda 1.800 de apartamente si 116 vile.

Toate aceste proiecte au fost oprite, iar teoria conform careia „Romania este prioritatea noastra, pentru ca cererea este foarte mare in comparatie cu oferta”, folosita des in discursurile dezvoltatorilor de rezidential, pare acum uitata.

„Nu putem controla conditiile pietei. Tot ce putem face este sa administram lichiditatile cu prundenta. Ne vom concentra pe mentinerea veniturilor si ne asuma cheltuielile unui alt proiect doar atunci cand vom avea suficient capital”, a declarat Dennis Twining, presedintele Ablon.

Ablon Group este o companie fondata in anul 1993 la Budapesta si inregistrata in Insulele Guernsey, fiind prezenta pe piata locala din anul 2006. Compania este listata pe piata AIM, administrata de bursa de valori din Londra si este controlata in proportie de 30,57% de omul de afaceri maghiar Uri Heller, fondatorul companiei, in timp ce 30,57% din actiuni sunt detinute, din 1997, de Volksbank Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri