O firma portugheza, interesata de modernizarea Aeroportului International Iasi

Firma portugheza Soares da Costa si-a exprimat intentia de a participa la modernizarea Aeroportului International Iasi, ca investitor sau constructor, proiectul fiind in valoare de 200 milioane de euro, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad.

"Ei vor terenul in concesiune. In orice caz, voi avea o discutie cu reprezentantii acestei firme. Deocamdata, am primit o scrisoare de intentie din partea lor", a declarat Simirad, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca sperantele lui sunt ca primele excavari sa se faca pana la sfarsitul mandatului sau, avand in vedere problemele legate de regimul juridic al suprafetelor de teren cuprinse in proiectul pentru extinderea si modernizarea aeroportului.

Pentru demararea investitiei, CJ Iasi trebuie sa faca o serie de schimburi de teren cu Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii, Serviciul Roman de Informatii si cu cinci persoane fizice care detin teren in zona aeroportului. De asemenea, CJ Iasi va cumpara, cu cateva milioane de euro, unele suprafete detinute de alti proprietari.

Firma portugheza Soares da Costa este specializata in constructii civile. Compania a mai executat aeroporturile internationale din Porto si Macao.

Pana acum, mai multe firme din Statele Unite, China, Marea Britanie si Spania si-au manifestat intentia de a investi la Aeroportul International Iasi. Pentru a demara proiectul, sefii CJ Iasi vor incheia un parteneriat public-privat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri